Un bărbat suspectat că a fugit cu un panou rutier din Londra pe care se afla o lucrare revendicată de Banksy a fost arestat, a anunţat poliţia la 23 decembrie, a doua zi după furt, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrarea, trei avioane care par a fi drone de luptă pe un panou al indicatorului oprire, a apărut în dimineaţa zilei de 22 decembrie la o intersecţie din cartierul Peckham din sud-estul Londrei.

Enigmaticul artist a postat o fotografie cu lucrarea sa pe contul de Instagram, mijlocul prin care îşi autentifică de obicei creaţiile. La mai puţin de o oră, martorii au filmat un bărbat, cocoţat pe o bicicletă, care demonta panoul cu ajutorul unui cleşte de sârmă şi împreună cu un alt bărbat. Înregistrarea video, care a făcut înconjurul reţelelor de socializare, îl arată apoi pe acesta fugind cu lucrarea.

Poliţia londoneză a declarat iniţial că nu a primit nicio sesizare cu privire la acest incident. Însă Consiliul municipal din Southwark, care este responsabil pentru semnalizarea din zonă, a declarat vineri seara că vrea panoul înapoi şi că a raportat incidentul la poliţie.

Sâmbătă seara, poliţia a anunţat că un bărbat a fost arestat şi că este reţinut. "Acest incident face în prezent obiectul unei anchete", a adăugat un purtător de cuvânt al poliţiei londoneze, fără a da alte detalii despre persoana arestată. Ea a invitat "orice persoană care ar putea avea informaţii despre acest incident sau despre locul unde se află panoul" să contacteze poliţia.

Mai multe lucrări ale lui Banksy au fost furate în trecut, inclusiv o uşă din sala de spectacole Bataclan din Paris, care aducea un omagiu victimelor atacurilor din 13 noiembrie. Altele au fost compromise, cum ar fi o pictură murală care denunţă violenţa domestică şi care înfăţişează o gospodină din anii 1950 sau 1960, cu un ochi învineţit şi un dinte rupt, în timp ce picioarele unui bărbat ies în evidenţă dintr-un congelator vechi, foarte real, lipit de perete. Congelatorul a fost îndepărtat rapid din motive de siguranţă, estompând înţelegerea lucrării, înainte de a fi reinstalat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.