Iana Salenko şi Dinu Tămăzlăcaru, prim-balerini la Staatsballett Berlin, Francesca Velicu, demi-solistă la English National Ballet, recompensată cu un premiu Olivier în 2018, Julian MacKay, prim-balerin la Mikhailovsky Theatre, Marina Minoiu, balerină la Royal Danish Theatre, şi Brooklyn Mack, prim-balerin la English National Ballet, vor urca pe scena galei „Carmen Sylva”, care va avea loc pe 20 ianuarie 2020, la Teatrul Naţional din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vor fi interpretate coregrafii de Frederick Ashton, Johan Kobborg şi Mauro de Candia. De asemenea, coregraful Andrei Cozlac va crea, în premieră, un moment dedicat reginei Elisabeta, potrivit unui comunicat remis News.ro.

Francesca Velicul a transmis: „Mă bucur că am ocazia să mă reîntâlnesc cu publicul din România de care mă leagă amintirea debutului şi a primelor mele spectacole de la Opera Naţională din Bucureşti. Cu acest public drag mie îmi doresc să simt emoţia şi bucuria de a fi din nou împreună”.

Tămăzlăcaru a amintit de originile sale moldoveneşti şi a precizat că va „dansa cu emoţie unul dintre cele mai romantice pas de deux ale clasicului «Romeo şi Julieta» şi, solo, pe muzica lui Paganini, într-o interpretare  despre relaţie dintre artist şi instrumentul său, vioara, amintind de relaţia profundă dintre artist şi muzică”.

Marina Minoiu a spus: „Fiecare reîntoarcere acasă, fie pe scenă sau în afara ei, este pentru mine încărcată de bucurie şi emoţie. Rădăcinile româneşti, cu care m-am născut, reprezintă pentru mine, în fiecare zi, o sursă de frumuseţe şi inspiraţie în tot ceea ce fac. Valorile pe care le-am acumulat aici şi trăsăturile cu care ne-am născut ca români mă ghidează oriunde merg în lume”.

Din distribuţia galei „Carmen Sylva” fac parte Henry Dowden, demi-solist la English National Ballet, Tudor Moldoveanu, demi-solist la Czech National Ballet, Robert Enache, prim-balerin al Operei Naţionale din Bucureşti, Rin Okuno, prim-balerină a Operei Naţionale din Bucureşti şi Cristian Preda, balerin al Operei Naţionale din Bucureşti. 

Alice Minoiu, care a dansat vara aceasta pe Arena din Verona alături de Sergei Polunin şi Alina Cojocaru, în spectacolul de balet „Romeo şi Julieta”, în regia lui Johan Kobborg, a declarat: „Mă bucur foarte mult că publicul din România va avea ocazia să trăiască experienţa acestei gale speciale, dedicată reginei Elisabeta a României, cu participarea atâtor nume mari ale baletului. Mi-ar plăcea ca arta, în special lumea baletului, să fie mult mai bine promovată şi valorificată financiar în România viitorului”.

În cadrul galei vor interpreta pianista Ana Silvestru şi violonistul Rafael Butaru.

Bilete pot fi cumpărate de pe mystage.ro, din reţeaua iabilet.ro, şi de la casa de bilete aTeatrului Naţional din Bucureşti.

Gala de balet „Carmen Sylva” este un eveniment Ars Gratia Regalia şi este organizată de balerina Alice Minoiu şi Asociaţia Literati.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.