Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu situaţia a două clădiri vechi, de patrimoniu, din Bucureşti, care se află într-o stare avansată de degradare. Este vorba despre Blocul Florentin şi clădirea de vizavi de acesta, ambele aflate pe strada George Vraca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat remis News.ro, sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 33 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi accesul la cultură.

În Bucureşti se găsesc numeroase clădiri de patrimoniu, aflate în stare de ruină, care riscă să cadă peste trecători şi, totodată, să dispară pentru totdeauna din patrimoniul cultural al oraşului.

Blocul Florentin aminteşte de clădirile lui Gaudi din Barcelona şi se află la intersecţia cu strada Aristide Demetriade. 

Cea de-a doua clădire este o casă proiectată de Dimitrie Maimarolu, arhitectul Palatului Patriarhiei şi cel al Cercului Militar Naţional, monument istoric. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.