Preşedintele SUA Donald Trump a avertizat, după scandalul retragerii acreditării jurnalistului CNN Jim Acosta, că va pleca de la briefing-urile de presă dacă jurnaliştii nu au un comportament decent, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reacţia lui Trump a venit după ce un judecător federal a decis vineri că jurnalistul CNN Jim Acosta trebuie să îşi primească înapoi acreditarea la Casa Albă, retrasă după un incident, inclusiv un schimb de replici cu preşedintele, produs în timpul unei conferinţe de presă.

Trump a declarat că decizia instanţei nu este mare lucru, dar a subliniat că oamenii trebuie să aibă un comportament adecvat şi că staff-ul său "scrie reguli şi reglementări" pentru presă, inclusiv aceea de a respecta numărul de întrebări convenit.

"Dacă nu respectă regulile şi reglementările, vom ajunge în instanţă şi vom câştiga", a declarat Trump.

"Dar, cel mai important, vom pleca pur şi simplu şi atunci nu veţi foarte fericiţi", a adăugat el.

 "Decenţă, trebuie să fiţi decenţi", a afirmat preşedintele SUA.

Administraţia Trump a retras acreditarea corespondentului CNN Jim Acosta - document care îi permitea accesul în Casa Albă fără a fi escortat -  săptămâna trecută. Reprezentanţii instituţiei au susţinut că Acosta a atins-o pe interna care încerca să îi ia microfonul din mână în timp ce el vorbea cu preşedintele.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.