Ofcom, autoritatea care reglementează audiovizualul în Marea Britanie, a amendat RT (fosta Russia Today) cu 200.000 de lire sterline, pentru „încălcarea gravă” a regulilor privind imparţialitatea în mai multe programe informative.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între programele analizate şi pentru care RT a fost amendată se numără raportările despre cazul Sergei şi Yulia Skripal, otrăviţi în Salisbury, şi conflictul din Siria.

Reţeaua de televiziune fondată de Kremlin a caracterizat amenda ca „disproporţionată”, notează BBC.

Încălcările regulamentului au fost descoperite în şapte programe difuzate în perioada martie - aprilie 2018.

„Greşelile RT au reprezentat încălcări grave ale regulilor noastre privind imparţialitatea, care protejează încrederea publicului în ştiri şi alte programe”, a transmis Ofcom.

RT a negat acuzaţiile şi a demarat o acţiune legală împotriva Ofcom. Autoritatea a spus că nu va obliga reţeaua să plătească amenda până ce procedura nu se va fi încheiat.

Într-un comunicat, RT a transmis: „Este foarte greşit că Ofcom a emis o sancţiune împotriva RT pe baza încălcărilor descoperite care se află în prezent în evaluare judiciară la Înalta Curte din Londra. În timp ce continuăm să contestăm legitimitatea deciziilor, găsim că penalizarea este nepotrivită şi disproporţionată”.

Reprezentanţii RT au mai spus că alte încălcări ale codului, precum discursul instigator la ură şi violenţă, au fost amendate cu sume mult mai mici.

În decembrie 2018, Ofcom anunţa că a decis că televiziunea rusă de stat RT a încălcat regulile privind imparţialitatea după otrăvirea fostului spion Sergei Skripal, în Salisbury, în luna martie, şi că riscă pierderea licenţei.

O lună mai târziu, Roskomnadzor, autoritatea care reglementează audiovizualul în Federaţia Rusă, a transmis că a descoperit „anumite încălcari” ale regulilor din Rusia de către BBC World News. Anunţul, care nu a cuprins detalii, a venit după ce BBC a depus o plângere oficială la Ministerul rus de Externe pentru că o listă cu 44 de angajaţi ai reţelei britanice care lucrează în Rusia, inclusiv date personale ale lor, a fost publicată online.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.