Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă în cadrul ediţiei speciale online a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, în premieră naţională, spectacolul „Autobahn”, de Neil LaBute, regia Andrei şi Andreea Grosu, prima mini-serie de teatru-film produsă de naţionalul sibian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele şapte episoade din cadrul mini-seriei „Autobahn” vor fi difuzate gratuit, pe site-ul FITS, în perioada 15 - 21 iunie, de la ora 12.00. 

Din distribuţie fac parte actorii TNRS: Cendana Trifan, Gabriela Pîrliţeanu, Horia Fedorca, Adrian Matioc, Raluca Iani, Ofelia Popii, Ciprian Scurtea, Marius Turdeanu, Viorel Raţă, Adrian Neacşu, Cezara Creţu, Diana Văcaru-Lazăr, Mihai Coman şi Iustinian Turcu. Din echipa artistică a spectacolului fac parte alături de regizorii Andrei şi Andreea Grosu şi trupa de actori a TNRS, Vladimir Turturică (scenografie), Mihai Dobre (muzică), Corina Predescu (asistent regie şi sufleor) şi Claudia Maior (manager de proiect). Traducerea din limba engleză este semnată de Mihaela Sîrbu.

„Am căutat textul care să vorbească despre perioada în care trăim totul diferit, separaţi de ce iubim, la mare depărtare de ceilalţi, în care ne simţim mai singuri şi mai faţă în faţă cu viaţa proprie. „Autobahn” e despre acum. Are tragismul antic şi verbul contemporan, amestecate cu intimitatea cinematografică care îţi dau voie să gândeşti un spectacol de teatru - film. Câte doi oameni în maşină, 7 poveşti, 7 maşini. Am putea fi noi toţi acolo, claustraţi între patru portiere şi un parbriz. Întreaga lume într-o maşină. Ne putem îndrepta către orice, putem ajunge oriunde sau ne putem opri. Nu ştim unde duce drumul pe care l-am ales. Virează aici. De ce nu plecăm odată? Parbrizul spart. Ia-o pe Division. Bancheta din spate. E exact ca acolo, pe autostradă. Ai grijă la drum", au spus regizorii Andrei şi Andreea Grosu.

Programul de difuzare a spectacolului „Autobahn” în cadrul ediţiei speciale #FITSonline „Puterea de a crede / Empowered”:

15 iunie, ora 12:00, ep. 1 - „Funny”, cu: Cendana Trifan
16 iunie, ora 12:00, ep. 2 - „Bench seat”, cu: Gabriela Pîrliţeanu şi Horia Fedorca
17 iunie, ora 12:00, ep. 3 - „All apologies”, cu:  Adrian Matioc şi Raluca Iani
18 iunie, ora 12:00, ep. 4 - „Merge”, cu:  Ofelia Popii şi Ciprian Scurtea
19 iunie, ora 12:00, ep. 5 - „Long division”, cu: Marius Turdeanu şi Viorel Raţă
20 iunie, ora 12:00, ep. 6 - „Road trip”, cu:  Adrian Neacşu şi Cezara Creţu
21 iunie, ora 12:00, ep. 7 - „Autobahn”, cu: Diana Văzaru Lazăr, Mihai Coman şi Iustinian Turcu

Ediţia specială online a Festivalului Internaţioal de Teatru de la Sibiu este organizată de Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, sub Înaltul Patronaj al Preşedinţiei României. Primăria Municipiului Sibiu este principalul finanţator al evenimentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.