Reţeaua de socializare X (fostul Twitter) a anunţat că a "şters sau raportat zeci de mii de mesaje" legate de atacul Hamas asupra Israelului, ca răspuns la ameninţarea UE cu sancţiuni pentru răspândirea de informaţii false, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"De la atacul terorist asupra Israelului, am luat măsuri pentru a elimina sau raporta zeci de mii de mesaje", a declarat Linda Yaccarino, directorul general al X, într-o scrisoare adresată comisarului european Thierry Breton, publicată pe contul său.

"Nu există loc pe X pentru organizaţii teroriste sau grupuri extremiste violente şi continuăm să ştergem astfel de conturi în timp real", s-a apărat reţeaua, adăugând că a înfiinţat "un grup de lucru pentru a gestiona situaţia".

Reţeaua a rezumat regulile sale, subliniind că interzice conturile care pledează pentru acţiuni violente şi, în general, toate mesajele care "doresc să facă rău unei alte persoane", cu reguli speciale pentru liderii politici şi funcţionarii guvernamentali.

"Până în prezent, am răspuns la peste 80 de cereri de ştergere a conturilor din partea autorităţilor judiciare din Europa", a precizat reţeaua.

Marţi, Comisia Europeană a ameninţat X cu sancţiuni, somându-l pe patronul său, Elon Musk, să dea socoteală în termen de 24 de ore pentru difuzarea de informaţii false şi imagini violente legate de conflictul din Israel.

"În urma atacurilor teroriste comise de Hamas împotriva Israelului, avem indicii că platforma dumneavoastră este folosită pentru a difuza conţinuturi ilegale şi dezinformare în UE", i-a scris comisarul european pentru afaceri digitale, Thierry Breton, lui Elon Musk.

"Politica noastră este ca totul să fie deschis şi transparent, o abordare pe care ştiu că UE o susţine", i-a răspuns miliardarul lui Thierry Breton direct pe X, câteva ore mai târziu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.