Atelierul în cinci întâlniri "Cum să scrii un text impecabil", susţinut de Justina Irimia, începe din 4 octombrie, ora 19.00, la Fundaţia Calea Victoriei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cursul se adresează celor care lucrează cu text scris. Fie că e vorba de publicitate, P.R., jurnalism sau un departament de comunicare, dincolo de creativitatea şi capacitatea de a gândi un mesaj de impact, este esenţială forma pe care o ia textul respectiv.

Atelierul propune o sinteză generoasă a erorilor şi a stângăciilor ce pot să apară într-o ştire scrisă în grabă sau într-un text oficial. El abordează şi fenomenul calcurilor după limba engleză, explicând importanţa evitării lor.

De asemenea, cursul stabileşte câteva reguli de redactare a textului, propunând metode simple de evitare a erorilor şi a stridenţelor stilistice, precum şi strategii de definire a registrului adecvat. Vor fi abordate email-ul, recenzia, redactarea de ştiri, newsletter-ul, scrisoarea deschisă şi cronica de teatru şi de film.

Scopul cursului este de a ajuta autorii de text să recâştige eleganţa exprimării, asigurând echilibrul neologismelor, transmiterea sintetizată a informaţiilor, precum şi rigoarea registrului formal, pentru a evita textele producătoare de confuzie.

Temele celor cinci întâlniri sunt: Introducere şi discutarea regulilor de redactare a unui text de sinteză; prezentarea unei serii de erori frecvente (I) şi explicarea lor; Prezentarea unei serii de erori frecvente (II) şi explicarea lor; testare; Discutarea testului şi prezentarea unor reguli simple de redactare (diverse tipuri de text); Concepere de texte. 

Cursul "Cum să scrii un text impecabil" începe joi, 4 octombrie, de la ora 19.00. Are cinci întâlniri şi se desfăşoară cu frecvenţă săptămânală, la sediul Fundaţiei Calea Victoriei, pe str. C. A. Rosetti 47. Et. 1.

Taxa de participare este 300 de lei. Înscrierile se fac pe adresa contact@victoriei.ro sau de pe site: www.victoriei.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.