Spectacole de teatru necesar, workshop-uri-experienţă, spectacole-lectură în premieră mondială, expoziţie de video-portrete, lansări de carte în prezenţa autorilor şi ateliere de actorie şi dezvoltare personală pentru copii şi adolescenţi fac parte din programul Festivalului de Teatru Independent Undercloud, în perioada 24 - 30 septembrie, la Grădina Muzeului „Grigore Antipa” şi la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În programul ediţiei Undercloud din acest an vor fi prezenţi atât actori cunoscuţi, precum Maia Morgenstern, Florin Piersic jr, Marian Râlea, Rodica Mandache, Marius Bodochi, István Téglás, Antoaneta Cojocaru, Alina Berzunţeanu, Richard Bovnoczki cât şi actori tineri.

Pentru prima dată, Undercloud găzduieşte un atelier de yoga-teatru dedicat exclusiv profesioniştilor din domeniu şi este susţinut de actriţa Dana Rusu.  

Grădina Muzeului „Antipa” devine pentru al doilea an loc de desfăşurare al festivalului şi găzduieşte secţiunea „MiniCloud”, concentrată pe atelierele de teatru pentru copii şi adolescenţi conduse de actriţa Alma Lascu.

Atelierele au ca finalitate un spectacol lectură unde protagoniştii care urcă pe scenă sunt chiar cursanţii şi au ca scop principal folosirea teatrului ca instrument de dezvoltare personală. Primul modul are loc în weekendul 24-26 septembrie de la ora 10.00 la ora 11.00. Al doilea modul va avea loc în aceeaşi zi de la ora 11.00 la ora 12.00, iar al treilea modul se va desfăşura în perioada 27 - 30 septembrie, în intervalul 10.00-12.00. Vârsta minimă de participare este 7 ani. O grupă trebuie să fie formată din minim 6 copii, maxim 10. Înscrierile se pot face pe minicloud@undercloud.ro. Detalii la telefon 0727.100.856.

„Ediţia 2021 este poate cea mai „concentrată” de când facem noi acest festival, este o ediţie „XS” dar nu pentru că ne-am dorit. Selecţia a fost mult mai amplă dar am fost nevoiţi să renunţăm... am tăiat până la limita în care să-ţi mai poţi asuma evenimentul ca pe un festival. Competiţia nu e cu politicienii, e cu noi înşine. A ne opri, înseamnă a ne trăda. Undercloud are curaj să rămână pozitiv. Nu se lasă influenţat de context, îşi creează singur contextul. Am ales să continuăm pentru a ne oferi bucuria acestei întâlniri”, spune Chris Simion-Mercurian, regizor şi scriitor, iniţiatoarea festivalului Undercloud.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.