Vernisajul expoziţiei "KM-kit 1999-azi" a artistei Lia Perjovschi va avea loc joi, 18 octombrie, de la ora 18.00, în Spaţiile medievale ale Muzeului Naţional Cotroceni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzeul Cunoaşterii este prezentat ca un model arhitectural, un proiect ce constă în construirea unui muzeu trans-disciplinar în care sunt prezentate instalaţii de colaje text-imagine şi care continuă adesea prin mai multe camere, ca reprezentări vizuale ale cunoştinţelor, experienţelor şi amintirilor artistei. 

Muzeul Cunoaşterii/ Knowledge Museum îndeplineşte cerinţele clasice ale unui muzeu: arhivarea, organizarea şi prezentarea contextelor sociale, politice şi artistice.

Muzeul Cunoaşterii se prezintă ca un conglomerat de obiecte cumpărate în cea mai mare parte în magazinele muzeale din întreaga lume din 1999 până în prezent. Muzeul cuprinde şapte secţiuni: Pământ, Corp, Artă, Cultură, Cunoaştere, Ştiinţă şi Univers.

Lia Perjovschi a studiat la Academia de Artă din Bucureşti (1987-1993). În prezent locuieşte în Sibiu şi Bucureşti. Începând cu anii 1990, artista Lia Perjovschi s-a concentrat treptat mai mult pe proiecte conceptuale cum ar fi Timeline, Mind Maps (Diagrame) şi Muzeul Cunoaşterii/Knowledge Museum, fiind, de asemenea, fondatorul şi coordonatorul CAA/CAA (Arhiva de Artă Contemporană şi Centrul pentru Analiza Artei), un proiect început din anul 1985.

Cu o carieră de peste 30 de ani, cu peste 500 de expoziţii şi evenimente, Lia Perjovschi a expus în ţară dar şi în străinătate. Artista este laureată a premiului Princess Margriet-European Cultural Foundation, 2012.

Înscrierile la vernisaj se fac la numărul de telefon: 021/317.31.06 sau prin email, la adresa evenimente@muzeulcotroceni.ro, până marţi, 16 octombrie 2018, ora 10.00.

Expoziţia va fi deschisă publicului între 19 octombrie şi 25 noiembrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.