Arhiepiscopul de Canterbury, cel care l-a căsătorit pe prinţul Harry cu Meghan Markle în 2018, are misiunea de a convinge cuplul să participe la încoronarea regelui Charles III în luna mai. Potrivit presei britanice, inclusiv The Times, chiar regele ar fi fost cel care l-ar fi instruit pe arhiepiscopul Justin Welby, responsabil cu ceremonia de încoronare, să medieze cu fiul său.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regele nu face gestul doar din iubire paternă, ci mai presus de toate, crede că absenţa lui Meghan şi a lui Harry ar stârni mai multe controverse decât prezenţa lor. 

Încoronarea lui Charles III va avea loc pe 6 mai la Londra, la aproape 70 de ani după cea a mamei sale, regina Elizabeth II, în iunie 1953. Cu această ocazie, britanicii vor avea dreptul la trei zile de festivităţi. Programul, dezvăluit în urmă cu câteva zile, prevede în special un concert şi un mare prânz care să reunească mii de britanici. 

Potrivit presei britanice, regele ar acorda un interviu postului BBC pentru a discuta despre domnia sa, dar şi pentru a vorbi, în premieră, despre relaţia cu fiul cel mic. Nici Charles, nici William nu au reacţionat până acum la acuzaţiile lui Harry.

De când Meghan şi Harry au plecat în California în 2020, relaţiile cu familia regală s-au înrăutăţit. Diversele dezvăluiri şi acuzaţii ale cuplului la televiziunea americană, în interviul lor cu Oprah Winfrey, apoi în serialul documentar de pe Netflix şi în cele din urmă în cartea de memorii a lui Harry, publicate pe 10 ianuarie, nu au făcut decât să alimenteze ostilitatea reciprocă.

Harry, care ajunge foarte departe cu confidenţele, descrie astfel în carte o ceartă violentă cu fratele său William. El susţine, însă, că nu a vrut să-şi rănească familia cu această carte. "Îmi iubesc tatăl, îmi iubesc fratele, îmi iubesc familia şi îi voi iubi mereu. Nimic din ceea ce am scris în această carte nu a fost făcut cu intenţia de a-i răni", a spus prinţul într-un interviu menit să promoveze cartea.

Pe 20 ianuarie, 43% dintre britanici credeau într-un sondaj că ducele şi ducesa de Sussex nu ar trebui să fie invitaţi la încoronarea lui Charles. Şi 55% îşi doresc chiar să le fie retrase titlurile.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.