Angajaţii Radio România Iaşi au iniţiat luni o nouă acţiune de protest, aproximativ 20 de salariaţi ieşind în faţa instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ei reclamă lipsa unui răspuns din partea conducerii Societăţii Române de Radiodifuziune la solicitările formulate în ultimele luni.
Una dintre revendicări se referă la creşterea salariilor cu minimum 50 la sută, în condiţiile în care, potrivit acestora, remuneraţiile acordate sunt sub limita decenţei. 
Angajaţii de la Radio Iaşi susţin că ”având în vedere situaţia gravă reprezentată de câştigurile salariale mici, se impun majorări până la începerea negocierilor pentru noul Contract Colectiv de Muncă, prevăzute pentru desfăşurare în luna aprilie 2024”.
De asemenea, salariaţii solicită introducerea noilor indici de salarizare în contractele individuale de muncă, introducerea universală a sporurilor obţinute individual de către unii colegi de la alte studiouri teritoriale prin hotărâri judecătoreşti, precum şi garantarea respectării actualului contract colectiv de muncă.
Totodată, protestatarii cer ”paşi concreţi” pentru adoptarea unei legi de funcţionare predictibile a Societăţii Române de Radiodifuziune. 
”Noul act normativ ar urma să definească statutul angajaţilor radioului public şi să asigure finanţarea sustenabilă a companiei”, au precizat angajaţii Radio Iaşi.
În lipsa unor răspunsuri concrete din partea conducere Societăţii Române de Radiodifuziune, salariaţii de la Radio România Iaşi au precizat că îşi rezervă dreptul de a iniţia noi acţiuni. 
Pe timpul protestului de luni, activitatea postului de radio nu a fost perturbată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.