Actriţa şi activista Angelina Jolie a preluat proprietatea din Manhattan în care au trăit şi au lucrat Andy Warhol şi Jean-Michel Basquiat, potrivit artnews.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tranzacţia pentru proprietatea, situată pe strada Great Jones Street nr. 57, a fost confirmată de John Roesch şi Garrett Kelly, ambii directori la agenţia imobiliară Meridian Capital Group.

Angelina Jolie va închiria spaţiul pentru cel mai recent demers creativ al ei, Atelier Jolie, pe termen lung, timp de opt ani.

Spaţiul interior dispune de 6.600 de metri pătraţi de spaţiu pe trei etaje. Exteriorul clădirii va fi conservat ca un tribut public adus lui Basquiat, care şi-a început cariera ca fiind parte din duo-ul de graffiti SAMO.

„Jolie vrea să păstreze operele de artă mai vechi de pe clădire şi acel aer Basquiat”, a declarat Roesch.

„I-a plăcut faţada clădirii şi faptul că a fost impregnată cu arta stradală ca un memorial pentru Basquiat”, a adăugat Kelly.

Basquiat a închiriat spaţiul de la etajul al doilea de la Warhol, la scurt timp după ce s-au cunoscut. Warhol a cumpărat iniţial clădirea în 1970.

Înainte de achiziţionarea de către Warhol, proprietatea avea deja o istorie bogată. Construită iniţial în anii 1860, aceasta a fost cumpărată de Paolo Antonio Vaccarelli - cunoscut drept gangsterul Paul Kelly - care a deschis acolo, în 1904, Brighton Athletic Club. Ulterior, clădirea a fost folosită ca o afacere de prelucrare a metalelor şi o companie de aprovizionare a bucătăriilor până în 1970. Cel mai recent, proprietatea a găzduit restaurantul japonez exclusivist Bohemian.

Atelierul Jolie va servi drept oportunitate pentru croitorii şi artizanii subreprezentaţi din întreaga lume. Aceştia vor putea lucra şi îşi vor putea expune creaţiile în locaţia din Great Jones Street 57.

Jolie intenţionează să îşi deschidă noua afacere „cât mai repede posibil”, potrivit lui Roesch.

Proprietatea a fost anterior disponibil pe piaţă pentru 60.000 de dolari pe lună pentru minim de 10 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.