O anchetă a fost deschisă în cazul morţii reputatului coregraf britanic Liam Scarlett, la vârsta de 35 de ani, care fusese spitalizat din cauza unui stop cardiac, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scarlett, care părăsise primăvara trecută Royal Ballet după apariţia mai multor acuzaţii de comportament sexual neadecvat, a murit la Ipswich Hospital, pe 16 aprilie.

Royal Ballet din Londra l-a exonerat după o anchetă independentă, însă coregraful a părăsit compania. Scarlett se alăturase ei în 2006, ca dansator, şi s-a retras şase ani mai târziu pentru a se concentra pe coregrafie. Artistul în rezidenţă a creat unele dintre cele mai importante spectacole recente ale companiei, inclusiv o nouă producţie „Swan Lake”, în 2018.

El a fost suspendat din post în august 2019, după ce au fost formulate pe numele său mai multe acuzaţii de comportament neadecvat faţă de studenţi. Drept urmare, şi Queensland Ballet din Australia a renunţat să mai lucreze cu el. Cu o zi înainte de decesul lui, Royal Danish Theatre a anunţat că anulează producţia plănuită pentru baletul „Frankenstein”, pentru care Scarlett era coregraf invitat, după ce au apărut acuzaţii privind comportamentul lui faţă de echipa de aici care vizau momente din 2018 şi 2019.

În faţa judecătorului legist a fost precizat că el a fost dus la spital pe 12 aprilie „după o încercare de se spânzura”.

„După discuţii cu familia lui a fost decis că era mai bine pentru el să oprim tratamentul activ şi să îi oferim susţinere având în vedere prognosticul nefavorabil”, a fost declarat în faţa judecătorului. Acesta a suspendat cazul în aşteptarea unei analize interne a dosarului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.