O versiune americană a celui mai popular concurs muzical european, Eurovision, este în pregătire şi este aşteptată să fie transmisă de televiziuni la finalul anului viitor, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„The American Song Contest”, programat să debuteze în sezonul sărbătorilor din 2021, va aduce laolaltă profesionişti din industria muzicală americană - solişti, duo-uri şi grupuri cu până la 6 membri - din fiecare dintre cele 50 de state, reprezentând toate genurile muzicale.

În timpul concursului, artiştii vor interpreta piese originale.

Formatul, aşa cum arată în prezent, cuprinde mai multe competiţii de calificare, semifinale şi finala.

Propagate Content este compania care va pune bazele The American Song Contest Academy, un grup format din profesionişti americani care reprezintă toate genurile muzicale şi care, împreună cu publicul regional, vor selecta cântăreţi din cele 50 de state americane.

Producătorul Christer Björkman, care a reprezentat Suedia natală în 1992 în concursul european, a declarat: „Eurovision a fost un proiect de vis încă din copilărie”. Despre versiunea americană, el a spus: „Să ai şansa de a folosi tot ce ştii despre format, să îl refaci de la început şi să îl aduci publicului care nu îl cunoaşte este un privilegiu”.

Ben Silverman este producător executiv şi acesta nu este primul show pe care îl importă din Europa, însă este în opinia sa cel mai complicat pentru publicul american. „Am petrecut 20 de ani încercând să obţin asta. Când eram preşedinte la NBC, când eram agent la William Morris şi când am început la Reveille. Iubesc formatul acesta”, a spus producătorul, care a condus programe ca „The Office”, „Big Brother” şi „The Weakest Link”.

Un alt producător al „The American Song Contest” este Anders Lenhoff, care îl caracterizează drept „un produs minunat” pe care vrea să îl aducă pe cea mai mare piaţă din lume.

Ediţia de anul acesta a Eurovision Song Contest, a 65-a, a fost anulată, ca majoritatea evenimentelor, din cauza pandemiei.

Concursul Eurovision este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. El a avut loc anual, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite. În medie, finala competiţiei atrage aproximativ 200 de milioane de telespectatori.

Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Toto Cutugno, Celine Dion, Patricia Kaas şi Johnny Logan. În 2015, a intrat în cartea recordurilor ca cel mai longeviv concurs muzical din lume.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.