Amabie, creatură legendară stranie, a devenit amuleta japonezilor în faţa coronavirusului, după ce biblioteca universitară din Kyoto a publicat o ilustraţie a ei din 1846.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imaginea creaturii cu păr lung, solzi ca de peşte şi cioc de pasăre, este crezut că protejează împotriva epidemiilor. 

La începutul lunii martie, biblioteca universitară din Kyoto a publicat pe Twitter o ilustraţie cu acest „yokai”, termen folosit în cultura niponă pentru creaturile supranaturale, potrivit Le Figaro.

Alături de imagine este scris un text în care e povestit cum Amabie i-a apărut unui responsabil al regiunii Kumamoto pentru a-l avertiza cu privire la propagarea unei maladii infecţioase. Creatura i-a cerut să o deseneze şi să arate portretul ei oamenilor pentru a-i proteja de virus, potrivit textului.

Mesajul bibliotecii a devenit viral, iar numeroşi artişti, amatori sau profesionişti, au desenat-o pe Amabie şi au publicat versiunile lor pe reţelele de socializare, sub hashtag-ul #Amabiechallenge. Mai mult, au fost create şi prăjituri şi produse de patiserie sub forma curioasei creaturi.

Folclorul japonez abundă de yokai, spirite rele, dar şi binevoitoare faţă de oameni. Multe sunt acum uitate.

De la începutul epidemiei în Japonia au fost înregistrate peste 16.500 de contaminări cu noul coronavirus şi 729 de decese.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.