Afişul noului filmul al lui Pedro Almodovar, "Madres paralelas", a fost retras temporar de pe Instagram pentru că nu respectă "regulile".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Afişul prezintă un mamelon în alb şi negru din care se scurge o picătură de lapte, în interiorul unui ochi pe un fond roşu, ansamblul dând impresia unui ochi care plânge. 

"Să-ţi fie ruşine, Instagram!", a denunţat autorul afişului, graficianul spaniol Javier Jaen, publicând o captură de imagine pe reţeaua de socializare care a explicat retragerea prin faptul că nu respectă "regulile sale de folosire".  

"Aşa cum era de aşteptat, Instagram a retras afişul (...) Îl public online. Mulţumesc că l-aţi distribuit", a publicat artistul pe contul său de Instagram unde încă apare imaginea. 

Cazul a stârnit numeroase comentarii în mass-media spaniole şi ep reţelele de socializare. 

Instagram, care aparţine grupului Facebook, este în mod obişnuit arătat cu degetul pentru retragerile de imagini în conformitate cu politica sa foarte strictă privind nuditatea şi antipornografia.

Contactată, societatea de producţie a lui Pedro Almodovar nu a dorit să comenteze. 

Lungmetrajul "Madres paralelas" este scris şi regizat de Pedro Almodóvar, cu Penélope Cruz, Milena Smit, Israel Elejalde, Aitana Sánchez-Gijón, Rossy de Palma şi Julieta Serrano în distribuţie.

"Madres paralelas", care va fi lansat pe 10 septembrie în cinematografele spaniole, va deschide cea de-a 78-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia (1-11 septembrie) unde va fi în competiţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.