Jurnalistul Adelin Petrişor a fost desemnat, miercuri, Cetăţean de onoare al municipiului Buzău, 17 din cei 18 consilieri prezenţi votând pentru conferirea titlului de „Cetăţean de onoare" jurnalistului buzoian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adelin Petrişor a fost de altfel singurul jurnalist prezent la lucrările consiliului local Buzău, dat fiind că în urma regulamentului votat la finele lunii iunie presa nu mai are acces la şedinţele deliberativului local.
În cuvântul său rostit după adoptarea proiectului de hotărâre prin care i-a fost conferit titlul de „Cetăţean de onoare", Adelin Petrişor a spus că şi el în discuţiilepe care le-a avut cu primarul Constantin Toma i-a solicitat acestuia să găsească o soluţie să permită accesul preşei la şedinţele consiliului local spunând că în opinia sa presa are nevoie de interacţiune cu aleşii, indiferent de calitatea streamingului oferită de municipalitate.
„Va mulţumesc pentru această onoare, sunt convinss că există alţii mii de buzoieni care ar fi meritat acest titlu inaintea mea, dar vă spun că mi-am făcut meseria nu ca să adun recorduri sau lucruri de genul asta, ci mi-am făcut meseria cu plăcere. Am vorbit cu dl primar de 2 ori in viaţa mea si i-am zis si eu de chestia cu presa pentru că sunt ziarist şi cred că libertatea presei e importanta. I-am zis că presa are nevoie de interacţiune directă, are nevoie să vă întrebe diverse lucruri indiferent de calitatea streamingului pe care îl oferiţi. Da presa este făcută să enerveze politicienii cum spunea şi Cristian Tudor Popescu însă politicienii au devenit mai buni tocmai datorită presei. Presa, cu toate necaziurile ei, este necesară. Da jurnaliştii hărţuiesc dar tocmai pentru asta avem Judecătorii, avem instanţe să ne apărăm drepturile. E foarte trist că am vazut recent un raport al Comisiei Europene în care noi, polonezii, slovacii, cehii, bulgarii suntem între ţările cu risc legat de libertatea presei. Exact ţările care am avut ceva probleme înainte şi se pare că le avem şi acum pentru că să schimbi mentalitatea este cel mai greu. Mai usor este să faci drumuri, şosele şi alte chestii decât să schimbi mentalitatea. Bine noi nici pe astea nu am reuşit să le facem, dar asta este altă discuţie... În orice caz, m-aş bucura ca domnul primar să găsească o soluţie în acest caz. În rest vă mulţumesc şi vă doresc să dezvoltaţi Buzăul şi să nu ne întoarcem de unde am venit în 1989", a declarat Adelin Petrişor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.