Actorul Mark Hamill, cunoscut la nivel mondial pentru interpretarea lui Luke Skywalker în saga "Star Wars", a anunţat că a părăsit Facebook, supărat că reţeaua de socializare refuză să controleze reclamele politice pe platformă, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt atât de dezamăgit că Mark Zuckerberg valorizează mai mult profitul financiar decât adevărul şi am decis să-mi închid contul de Facebook", a scris actorul duminică seară pe Twitter. 

"Ştiu că multă lume va spune "Nu ne pasă", dar voi dormi mai bine la noapte", a adăugat actorul în vârstă de 68 de ani, încă foarte prezent pe Twitter. 

Ca şi Mark Hamill, numeroase voci au criticat decizia Facebook de a nu controla publicitatea politiceăpe platformă, în ciuda riscurilor de dezinformare în perspectiva alegerilor prezidenţiale americane din noiembrie. 

În 2016, gigantul reţelelor de socializare a fost acuzat de Partidul Democrat că a participat la alegerea republicanului Donald Trump, permiţând unei companii să se folosească de datele a milioane de utilizatori fără acordul lor, neimplicându-se în a împiedica răspândirea de dezinformări online de un birou rus apropiat de Kremlin, pentru a ajuta la alegerea miliardarului republican.

Facebook a confirmat săptămâna trecută că nu va mai cenzura decât în mod excepţional reclamele politice, chiar cele mincinoase, estimând că rămâne la latitudinea publicului de a face trierea.  

Pe de altă parte, Twitter a decis să interzică reclamele politice pe reţea. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.