Banksy a pictat unul dintre şobolanii lui emblematici pe platoul BBC TV de la drama „The Outlaws”, înainte ca actorul Christopher Walken să vopsească peste el ca parte din scenariu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producţia a fost filmată în secret, în Bristol, oraşul natal al artistului stradal. 

Banksy a fost de acord să-şi pună amprenta pe un zid din platou. 

Personajul lui Walken vopseşte peste desen într-o scenă din episodul final, care a fost lansat miercuri pe BBC iPlayer.

„Confirmăm că lucrarea de artă de la finalul The Outlaws este un Banksy original şi că Christopher Walken a pictat peste aceasta în timpul ce filma scena, în final distrugând-o”, a declarat un purtător de cuvânt al producţiei. 

„The Outlaws”, scris şi regizat de Stephen Merchant, îl are în rolul principal pe veteranul de la Hollywood Walken în rolul unui grup de infractori mărunţi ce renovează o clădire în folosul comunităţii.

Ultimul episod îl arată pe personajul său descoperind şobolanul lui Banksy şi două cutii cu spray în spatele unor scânduri de lemn şi îl întreabă pe supervizorul său dacă ar trebui să picteze peste el.

Ofiţerul de probaţiune se uită în altă parte, aşa că nu îşi dă seama că este un Banksy şi îi spune că toate graffiti-urile trebuie pictate, ceea ce se întâmplă.

Lucrările lui Banksy pot valora sume uriaşe, în frunte cu „Love In The Bin” care a atins la licitaţie 16 milioane de lire sterline luna trecută.

În septembrie, o lucrare pictată pe marginea unui magazin din Lowestoft, Suffolk, a adăugat 200.000 de lire sterline la preţul cerut al clădirii, în timp ce o alt desen pe perete a fost vândut pentru o „suma de şase cifre” în februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.