Academia Română salută decizia Guvernului de a relua procedura de înscriere a sitului Roşia Montană în lista patrimoniului mondial UNESCO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunţat vineri că, în urma unei analize şi a consultărilor, a decis ca înscrierea sitului Roşia Montana în lista patrimoniului mondial UNESCO să fie reluată.

El a precizat că are sprijinul Guvernului condus de Ludovic Orban, care a anunţat încă de marţi că susţine înscrierea sitului.

„Academia Română, consecventă cu poziţia sa fermă de apărare a valorilor culturale naţionale, de conservare a bogăţiilor subsolului României şi de protejare a mediului natural – poziţie exprimată în repetate rânduri – salută decizia Guvernului României de reluare a procedurii de înscriere a sitului Roşia Montană în lista patrimoniului mondial UNESCO”, a transmis instituţia într-un comunicat de presă.

Forul a mai precizat că „este gata să sprijine în continuare autorităţile statului şi alte entităţi interesate în conservarea, restaurarea şi punerea în valoare a monumentelor istorice şi culturale de la Roşia Montană, în elaborarea grabnică a unui Plan Urbanistic General, în dezvoltarea durabilă a unor activităţi economice benefice locuitorilor şi în stimularea turismului cultural de interes naţional şi internaţional în această importantă regiune a Munţilor Apuseni”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.