Guvernul României a adoptat, joi, hotărârea cu privire la terenul alocat construirii noului sediu al Operei din Iaşi, proiect finanţat cu 80 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Terenul pentru noul sediu a intrat în proprietatea Ministerului Culturii, prin Opera Naţională Română Iaşi. "Reuşita de astăzi reprezintă finalizarea procesului de asigurare a cadrului juridic necesar demarării proiectului. Terenul a fost transferat din domeniul public al judeţului Iaşi în domeniul public al statului şi dat în administrarea Operei Naţionale Române din Iaşi", a spus Raluca Turcan pe Facebook. 

Potrivit acesteia, construirea noului sediu al Operei este una din cele mai mari investiţii ale Ministerului Culturii, finanţată printr-un important acord de împrumut încheiat între România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Iniţial era prevăzută suma 15 milioane de euro, însă aceasta va fi suplimentată cu suma de 65 milioane de euro.

Proiectul Ministerului Culturii este realizat prin Unitatea de Management al Proiectelor, cu implicarea autorităţilor locale din Iaşi, Consiliului Judeţean şi Primăriei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.