Ediţia aniversară a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur se încheie duminică seară, cu spectacolul "România Centenar", la care vor participa 100 de căluşari, 50 de instrumentişti din Orchestra Lăutarii din Chişinău, Damian Drăghici şi Alex Calancea Band.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Încheiem Festivalul Internaţional Cerbul de Aur într-o notă emoţionantă, cu spectacolul România Centenar. Aniversăm Centenarul Marii Uniri şi era firesc să avem o seară dedicată acestui moment istoric", a explicat conceptul acestui spectacol Smaranda Vornicu, directorul festivalului. 

Iuliana Tudor, gazda şi producătorul show-ului, a pregătit un spectacol absolut impresionant. Într-un veritabil spectacol al tradiţiilor, vom regăsi teme muzicale folclorice extrem de cunoscute, în variante reinterpretate de invitaţii speciali Grigore Leşe, Damian Drăghici şi Alex Calancea Band, alături de Orchestra „Lăutarii” din Chişinău condusă de maestrul Nicolae Botgros.

La 50 de ani de la prima ediţie a Festivalului, orchestra din Republica Moldova urcă pe scenă într-o variantă mărită, cu 50 de instrumentişti.

În aceeaşi notă aniversară, spectacolul va fi deschis de o sută de căluşari.  Cornelia şi Lupu Rednic, Niculina Stoican, Alexandru Pugna, Chiamiran Chivu, Ionuţ Fulea, Mariana Deac, Gelu Voicu, Andreea Voica, Constantin Lătăreţu şi Viorica Macovei vor cânta la Braşov în ultima seară a festivalului. 

Pe scena din Piaţa Sfatului se vor afla şi câţiva dintre laureaţii concursului "Vedeta Populară", dar şi tineri care au debutat la TVR.

Finalul serii este dedicat unui proiect muzical: "Toţi K1 Pentru România", oferit de Primăria Generală a Capitalei prin Teatrul Excelsior. Show-ul are o distribuţie din care fac parte Nicolae Furdui Iancu, Paula Seling, Grupul instrumental „Crai Nou” din Alba Iulia, Trupa K1, actorii Vlad Rădescu, Mihaela Rădescu, Sorin Francu.

Actorii şi interpreţii vor aduce pe scena Festivalului personalităţile proeminente şi cele mai semnificative evenimente istorice care au marcat evoluţia actului de unire a românilor, într-o suită de momente artistice.

Accesul publicului la evenimentul din Piaţa Sfatului se face începând cu ora 18.45, în fiecare seară de spectacol, porţile urmând a se închide la ora 20.20, întrucât este un eveniment televizat.

Pentru accesul în Piaţa Sfatului sunt amenajate 14 porţi şi 4 puncte de acces A, B, C şi D - trei în strada Mureşenilor şi unul în Strada Apollonia Hirscher. Astfel, pentru spectatorii care au bilete pe rândurile de la 1 la 25, recomandarea organizatorilor este de a folosi intrarea din Strada Mureşenilor cea mai apropiată de scenă, iar cei care au bilete cu locuri plasate începând de la rândul 26 au la dispoziţie celelalte trei intrări. Accesul la locurile din tribună se face pe scările care se află în spatele tribunei.

Abonamentele trebuie păstrate pe toată perioada Festivalului, accesul se va face zilnic, pe baza acestui document. Spectatorii care ies din arenă vor primi o brăţară care va avea culori diferite în fiecare zi.

Din motive legate de securitate, accesul publicului în arenă este interzis cu bagaje voluminoase, sticle, lichide, laptopuri, aparate foto, umbrele sau alte obiecte menţionate în setul de regului anexat şi afişat la intrări, în interiorul zonei de spectacol fiind amenajate standuri unde se comercializează băuturi şi alimente.

Festivalul Cerbul de Aur este transmis în direct şi în exclusivitate de TVR 1, TVR Internaţional, TVR Moldova şi TVR HD, de la ora 20.30.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.