Copiii beneficiază sâmbătă de acces gratuit în expoziţia "Universul lui Salvador Dalí" de la ARCUB - Hanul Gabroveni, unde pot petrece câteva ore în compania lucrărilor excentricului artist şi pot descoperi interpretările sale surprinzătoare asupra lumii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oferta se aplică pentru copiii cu vârsta de până la 14 ani, însoţiţi de un adult, şi este disponibilă pentru următoarele categorii de bilete: Copii acces VR inclus (acces gratuit), Adult acces VR inclus (95 lei), Familie (2+1) (155 lei - acces VR inclus; 135 lei - fără acces VR), Familie (2+2) (155 lei - acces VR inclus; 135 lei - fără acces VR). Biletele pot fi achiziţionate online de pe entertix.ro, arcub.ro, universuldali.ro, precum şi de la casa de bilete ARCUB (str. Gabroveni nr. 50-53).

Peste 170 de opere de artă Salvador Dalí pot fi admirate, până la 1 septembrie, la ARCUB - Hanul Gabroveni, în centrul istoric al Capitalei, în cadrul expoziţiei „Universul lui Salvador Dalí”, singura expoziţie din România care prezintă experimentele renumitului artist cu diverse forme de expresie artistică. În anul care marchează 120 de ani de la naşterea unuia dintre cei mai influenţi artişti ai secolului XX, publicul din România are ocazia unică de a sonda universul creativ dalinian prin sculpturi în bronz şi sticlă Daum, bijuterii, miniaturi incrustate cu pietre preţioase, ilustraţii de carte şi mobilier suprarealist, expuse în premieră în ţara noastră.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

„Universul lui Salvador Dalí”, unul dintre cele mai ample proiecte culturale dedicate artistului suprarealist, organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu HADRAN Events, a avut un imens succes încă de la lansare. Peste 60.000 de iubitori de artă au vizitat expoziţia în cele aproape 6 luni de la deschiderea acesteia la ARCUB - Hanul Gabroveni. Dintre aceştia, sute de grupuri de copii au avut ocazia să admire operele de artă Salvador Dalí, o fereastră către imaginaţia exuberantă a artistului, experienţă interactivă şi educativă deopotrivă.

Reflecţii şi provocări daliniene: o incursiune în subconştient

Expoziţia oferă vizitatorilor o experienţă unică, unde imagini onirice desprinse din delirul imaginativ al lui Dalí sunt transpuse în materialele preferate de artist pentru a ilustra triumful subconştientului asupra realităţii: aur, bronz, sticlă Daum. Imagini deformate, juxtapuneri şocante între obiecte aparent banale, inversiuni, deconstrucţii ale realităţii transpuse în simboluri daliniene redau imensa forţă creatoare a lui Dalí, temele predilecte ale artei sale, dar şi excentricităţile artistului şi eterna dorinţă a acestuia de a provoca, de a rămâne pentru totdeauna în conştiinţa colectivă. De la ceasuri moi, furnici, elefanţi cu picioare multiarticulate până la ouă, cârje, melci, sertare suprarealiste, inspirate de teoriile freudiene, îngeri şi fluturi, toate aceste elemente reprezentative ale imaginarului dalinian se regăsesc în expoziţia de la ARCUB şi pun în discuţie subiecte recurente în creaţia artistului spaniol: feminitatea, metamorfoza, religia, timpul, moartea, erotismul, ilustrând capacitatea artistului de a utiliza cele mai banale obiecte şi de a le încărca cu un puternic conţinut simbolic.

Sculpturi în bronz precum Toreador halucinogen, asociere intrigantă între linguri de argint, un saxofon, foarfece şi o tobă, Manechin indonezian, o contorsionare bizară a corpului uman, Nud feminin isteric şi aerodinamic, sau sculpturi realizate în sticlă Daum, precum Maternitate, bijuterii, de la pandantive la amulete sau chiar monede imprimate cu chipul muzei celebrului artist, Gala Dalí, ilustraţii de carte, prin care Dalí a dat noi profunzimi şi interpretări vizuale textelor literare, toate aceste obiecte de artă expuse la ARCUB - Hanul Gabroveni prezintă într-un limbaj unic, care provoacă şi fascinează, o succesiune şocantă de imagini hipnotice desprinse din visele artistului.

Experienţă VR imersivă cu Dalí, la Hanul Gabroveni

Expoziţia „Universul lui Salvador Dalí” de la ARCUB - Hanul Gabroveni oferă publicului şi o experienţă interactivă cu imagini şi simboluri daliniene prin realitatea virtuală (VR), o perspectivă inedită şi dinamică asupra lucrărilor lui Salvador Dalí, facilitând astfel o înţelegere mai profundă a curentului suprarealist. Astfel, expoziţia devine o aventură imersivă în imaginarul bogat şi provocator al artistului.

Pachete şi bilete disponibile pentru toate categoriile de public

Expoziţia „Universul lui Salvador Dalí” de la ARCUB – Hanul Gabroveni poate fi vizitată până la 1 septembrie 2024, de luni până duminică, între orele 10.00-20.00. Accesul în spaţiul expoziţional se face din Str. Gabroveni nr. 50-53.
Biletele pentru expoziţia „Universul lui Salvador Dalí” de la ARCUB pot fi achiziţionate, la preţuri variabile, în funcţie de categorie, de pe arcub.ro, universuldali.ro, entertix.ro şi de la casa de bilete ARCUB (Strada Gabroveni nr. 50-53). Copiii cu vârsta sub 6 ani, însoţiţi de un adult, beneficiază de acces gratuit.

Studenţii (cu vârsta de până în 26 de ani) şi pensionarii beneficiază de tarif redus. Vizitatorii pot beneficia de ghid audio, ce conţine explicaţii detaliate referitoare la obiectele expuse, şi experienţa VR, o plimbare virtuală printre personaje şi simboluri desprinse din picturile daliniene.

Atât experienţa VR, cât şi ghidul audio pot fi achiziţionate prin pachetele de bilete disponibile, dar şi separat, online şi fizic, direct în locaţie, la costul de 10 lei, respectiv 15 lei.
Pot fi organizate tururi ghidate pentru grupuri şcolare de minimum 20 de copii, iar rezervările se pot face la adresa de e-mail contact@universuldali.ro.
Pot fi organizate, de asemenea, şi evenimente corporate în cadrul expoziţiei, ce includ tururi private ale expoziţiei şi/sau concerte, conferinţe etc. Detalii legate de organizarea unor astfel de evenimente sunt disponibile pe site-ul universuldali.ro.
Eveniment organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu HADRAN Events.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.