Cafeaua verde a devenit din ce în ce mai populară datorită beneficiilor pe care le aduce precum: slabitul, întărirea sistemului imunitar, dar şi scaderea tensiunii arteriale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În continuare veţi afla mai multe detalii despre cele mai populare soiuri de cafea verde, dar si accesand https://hotspotcoffee.ro/categorie-produs/cafea-verde/.

1. Arabica

Cand ne gandim la tipuri de boabe de cafea, probabil primul răspuns este arabica, acesta fiind şi cel mai popular tip. Mai mult de 60% din cafeaua produsă în lume este arabica. Acest soi este cultivat la altitudini ridicate, în zone cu mula ploaie şi umbra. Aciditatea este satisfăcătoare în ceea ce priveşte aroma cafelei arabica. Pentru a avea parte de arome mai intense, se recomanda consumul cafelei calde.

2. Robusta

Al doilea cel mai popular tip de cafea este robusta. Pentru cultivare este nevoie de un climat călduros, dar cu ploi neregulate. Dacă ne referim la aroma acestui soi de cafea, aceasta este uşor amara. Cand vine vorba de boabele de cafea cu calitate superioară, acestea se definesc prin textura fină şi o aciditate redusă. Pentru a cumpara acest tip de cafea, puteti accesa https://hotspotcoffee.ro/categorie-produs/cafea-verde/.

3. Liberica

Soiul Liberica este unul dintre soiurile cele mai rare dintre cele despre care vorbim azi. Ca forma, boabele sunt uşor asimetrice, forma fiind aparte pentru cafea, iar mărimea lor este superioară altor tipuri de boabe de cafea verde. În ceea ce priveşte aroma, aceasta este unică, notele fiind atat florale cat si fructate, gustul fiind uşor afumat. Tipic acestui soi de cafea este gustul mult prea lemnos.

 4. Excelsa

Acest tip de cafea se regaseste cel mai des în Asia de Sud-Est. De asemenea, 7% din producţia totala de cafea din lume este din acest tip. Soiul Excelsa este de cele mai multe ori combinat cu alte soiuri de cafea pentru a oferi o aromă mai intensă şi mai complexă. Printre notele de aromă ce se pot detecta, sunt de menţionat cele fructate, care dau un gust uşor prăjit cafelei.

5. Bourbon

Soiul Bourbon a fost dezvoltat de călugării francezi şi are o aromă deosebită: fructata cu un subton de caramel. Acest soi este foarte popular în America, dar si in Africa. Arborele produce cantităţi mai mari de boabe decât alte tipuri de arbori, chiar daca arborii pot fi predispuşi anumitor boli.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.