Grupul STIHL îşi extinde reţeaua internaţională de producţie şi investeşte în anii următori aproximativ 125 de milioane de euro într-o nouă unitate de producţie pentru utilaje cu acumulator şi electrice în Oradea, România. Acest lucru va permite companiei de familie nu numai să îşi mărească capacităţile de producţie, ci şi să consolideze flexibilitatea şi rezistenţa lanţurilor sale de aprovizionare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Martin Schwarz, membru al consiliului executiv STIHL Director producţie şi gestiune de material STIHL, subliniază: "Produsele alimentate cu baterii reprezintă în prezent piaţa cu cea mai rapidă creştere pentru STIHL. Ne aşteptăm ca cererea pentru aceste produse să continue să crească mai rapid decât orice altă categorie în anii următori iar acest lucru înseamnă că uzina noastră din Tirol, care produce în prezent o mare parte din gama noastră cu acumulatori, va atinge in viitor limitele spaţiului şi capacităţilor sale. Adaugarea locaţiei din România la reţeaua noastră globală de producţie ne va menţine în cea mai bună poziţie posibilă pentru a continua să furnizăm clienţilor noştri şi în viitor produse alimentate cu baterii." Compania de producţie nou înfiinţată ANDREAS STIHL Power Tools S.R.L., care va începe să funcţioneze la Oradea la mijlocul anului 2024, va crea pe termen lung aproximativ 500 de noi locuri de muncă in cadrul grupului STIHL.

Aproape de piaţă şi o infrastructură bună

Noua fabrica va fi construita în zona industrială „Eurobusiness I Industrial Park” din Oradea şi se va întinde pe o suprafaţă de aproximativ 147.000 de metri pătraţi. Contractul a fost semnat la 28 iunie 2022 de către STIHL, Primăria Oradea şi compania românească de marketing ADLO SA., care administrează parcul industrial în numele oraşului.. "STIHL generează o mare parte din vânzările sale de unelte electrice si cu acumulatori în Europa", spune Martin Schwarz, membru al consiliului director al STIHL "Legăturile remarcabile ale oraşului cu pieţele noastre cheie, infrastructura foarte avansată şi mediul economic puternic au fost motive convingătoare pentru a alege Oradea." Primarul oraşului Oradea, Florin Birta se bucură de decizia companiei: „Noua locatie STIHL reprezintă o investiţie strategică pentru municipiul Oradea.”

Noua clădire ultramodernă, o investiţie în viitor

Noua fabrică STIHL din România va fi o unitate de producţie de ultimă generaţie, proiectată în conformitate cu principiile de producţie lean şi va avea un grad ridicat de digitalizare a producţiei. Pe lângă halele de producţie, locaţia va cuprinde birouri, o cafenea şi săli de relaxare pentru angajaţi. Planurile STIHL pentru noua clădire iau în considerare, de asemenea, obiectivele climatice şi amprenta de carbon ale companiei, asigurând un design sustenabil şi o producţie eficientă din punct de vedere energetic.

Producţia internaţională ca factor de succes

Grupul STIHL produce de peste 40 de ani în cadrul unei reţele internaţionale de producţie. În prezent, compania are unităţi de producţie în şapte ţări: Germania, Elveţia, Austria, SUA, Brazilia, China şi în Filipine. În fiecare locaţie se aplică aceleaşi standarde înalte, astfel încât calitatea superioară STIHL este garantată – indiferent de tara in care sunt fabricate piesele şi produsele. Reţeaua de producţie permite STIHL să producă aproape de pietele de desfacere, , să acţioneze flexibil şi să echilibreze volatilitatea în domenii precum lanţurile de aprovizionare. Un număr mare de produse STIHL cu acumulatori este fabricat în prezent în Austria, la STIHL Tirol. Alte unităţi de producţie se află în SUA şi China. STIHL produce, de asemenea, propriile pachete de acumulatoari, în special pentru aplicaţii profesionale, la sediul său din Waiblingen, Germania, şi în Virginia Beach, SUA.

Informaţii suplimentare privind producţia internaţională se găsesc la adresa https://corporate.stihl.de/de/ueber-stihl/produktion-vertrieb/fertigungsverbund (Germană)

Portret de companie

Grupul STIHL dezvoltă, produce şi distribuie unelte electrice pentru silvicultura profesională şi agricultura, precum şi pentru întreţinerea grădinilor şi peisagistica, pentru industria construcţiilor şi pentru proprietarii de grădini private. Gama de produse este completată de soluţii şi servicii digitale. Produsele sunt vandute prin intermediul distribuitorilor autorizaţi şi al magazinelor online proprii STIHL, care vor fi extinse la nivel internaţional în următorii ani – in prezent 42 de sucursale de vânzări şi marketing, aproximativ 120 de importatori şi peste 55.000 de distribuitori autorizati în peste 160 de ţări. STIHL produce global în şapte ţări: Germania, SUA, Brazilia, Elveţia, Austria, China şi Filipine. Din 1971 STIHL este cea mai vândută marcă de motoferăstrău la nivel mondial. Societatea a fost înfiinţată în 1926 şi are sediul în Waiblingen, lângă Stuttgart. STIHL a realizat o cifră de afaceri de 5,06 miliarde de euro în 2021, cu 20.094 angajaţi la nivel mondial.

viewscnt

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.