Unul dintre multele lucruri grozave despre fotbal este că necesită foarte puţin echipament. Peste tot în lume, jucătorii de fotbal folosesc spaţii, porţi şi mingi improvizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ghetele sunt o parte esenţială a jocului. Atunci când concuraţi împotriva altor jucători, orice avantaj pe care vi-l poţi oferi este valoros. A avea o pereche de ghete de fotbal cu un crampon solid care să se potrivească nevoilor dvs. este crucial.

Fiecare jucător caută ceva diferit atunci când vine vorba de ghetele lor. Dacă nu aţi mai cumpărat niciodată crampoane până acum, poate fi copleşitor, dar fiţi siguri, puteţi găsi ceea ce vi se potriveşte!

Care sunt diferitele tipuri de ghete de fotbal?

Ghetele de fotbal sunt toate concepute pentru a răspunde unor nevoi diferite. Totul, de la materialul din care sunt confecţionate până la lungimea cramponului de pe partea de jos, joacă un factor în ceea ce priveşte gheata pe care ar trebui să o alegeţi.

Progresele tehnologice au contribuit la îmbunătăţirea ghetelor de-a lungul anilor. Sunt mai uşoare, mai durabile şi mai bune ca niciodată. Ele vin în toate culorile şi stilurile imaginabile.

Un lucru la care veţi dori să vă gândiţi este pentru ce este făcut pantoful. Acest lucru depinde în mare măsură de suprafaţa pe care jucaţi. Fiecare tip de ghete de fotbal are un scop diferit şi poate avea un impact asupra jocului dumneavoastră. Alegerea unui pantof greşit vă poate da peste cap jocul şi chiar poate duce la accidentări.

Cele mai comune tipuri de pantofi de fotbal pe care le veţi vedea sunt:

●       Futsal/interior: aceşti pantofi sunt făcuţi pentru a juca pe suprafeţe dure şi plate, cum ar fi podelele din sălile de sport.

●       Gazon: gazonul sintetic se simte adesea ca o podea tare de sală de sport. Cu toate acestea, suprafaţa imită iarba şi, prin urmare, necesită un pic mai multă tracţiune decât un pantof cu talpă plată. Aici intervin crampoanele scurte, de gazon.

●       Hard-ground: crampoanele de pe aceşti pantofi sunt puţin mai lungi decât cele de la pantofii de gazon pentru a vă oferi o aderenţă bună pe suprafeţele cu iarbă tare.

●       Firm-ground: cea mai versatilă dintre opţiunile de crampoane, crampoanele firm-ground pot fi folosite pe majoritatea gazoanelor şi a ierbii. Crampoanele sunt suficient de scurte pentru a nu vă răni picioarele pe o suprafaţă de iarbă tare, dar suficient de lungi pentru a rezista pe suprafeţe mai moi.

●       Soft-ground: de obicei cu crampoane metalice mai lungi, ghetele soft-ground oferă cea mai bună aderenţă pe suprafeţele de joc umede, cu iarbă. Dacă a plouat abundent sau dacă terenul este udat des, crampoanele soft-ground sunt o opţiune excelentă pentru o stabilitate maximă.

Din ce materiale sunt confecţionate ghetele?

Ghetele de fotbal, în majoritatea cazurilor, sunt fabricate din unul dintre cele două tipuri diferite de materiale.

●       Piele: timp de mulţi ani, pantofii din piele au fost singura opţiune. Pantofii din piele oferă un confort extrem şi o atingere moale. Cu toate acestea, acest material este mai absorbant de apă, ceea ce înseamnă că, jucând pe o suprafaţă umedă, ghetele se pot simţi grele pe măsură ce jocul continuă.

●       Sintetic: majoritatea ghetelor produse astăzi sunt fabricate din materiale sintetice. Acestea sunt mult mai uşoare şi mai rezistente la apă, ceea ce le face favorabile pentru majoritatea jucătorilor.

Cum sunt fabricate ghetele de fotbal?

Ghetele de fotbal, desigur, sunt mult mai mult decât simple culori şi modele frumoase. O cantitate incredibilă de ştiinţă intră, de asemenea, în fiecare pantof. Inginerii acordă o atenţie deosebită fiecărui detaliu. De la forma crampoanelor până la dimensiunea limbii. 

La fel cum o echipă are nevoie de jucători în fiecare poziţie, niciun pantof nu ar fi complet fără fiecare parte. Fiecare tip de ghete de fotbal este alcătuit din patru părţi principale. O parte superioară, o talpă interioară, o talpă intermediară şi o talpă exterioară.

Partea superioară este cusută împreună. Ocupă cea mai mare suprafaţă a pantofului şi este partea pe care mingea o va atinge cel mai des.

Talpa este locul în care piciorul se sprijină în interiorul pantofului. Aceasta oferă suport pentru arcadă şi stabilitate pentru picior în interiorul pantofului. Talpa poate fi îmbunătăţită prin adăugarea de inserţii care oferă pantofului o potrivire mai personalizată.

Talpa intermediară a pantofului este situată între talpă şi talpa exterioară. Talpa intermediară ajută la absorbţia şocurilor care vin la fiecare pas. Acest lucru este extrem de important pentru a preveni rănile şi durerile de picioare după ce aţi purtat pantofii.

În cele din urmă, talpa exterioară se află pe suprafaţa inferioară a pantofului. Este partea care asigură tracţiunea şi ajută la prevenirea alunecării pe teren. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.