• În 2022 au fost înmatriculate 1078 de motociclete şi scutere Honda noi, astfel Honda păstrează poziţia de leader ca brandul numărul 1 în România, cu o cotă de piaţă de 23,6%[1]. • Piaţa moto din România atinge 4568 de unităţi înmatriculate în 2022, cu o creştere de 49,5% faţă de anul 2021. • Pentru anul 2023, Honda Trading România preconizează o menţinere a trendului ascendent de vânzări şi o maturizare continuă a pieţei moto.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Calitatea produselor Honda, disponibilitatea unităţilor de test-ride şi a celor de stoc, precum şi continuarea  programului de garanţie extinsă, au plasat Honda drept brandul numărul 1 în ceea ce priveşte înmatriculările de motociclete şi scutere noi, acoperind o cotă de piaţă de 23,6%, cu 1078 de unităţi înmatriculate.

Acest lucru este reflectat şi în reţeaua de dealeri autorizaţi Honda. În 2022, Honda Trading a deschis un nou dealer autorizat la Braşov prin Moto 24. Totodată, Honda înregistrează un nou record de înmatriculări în Cluj. Aici au fost înmatriculate 291 de motociclete si scutere noi, 26% dintre acestea sunt Honda. Cu toate acestea, cele mai multe unităţi au fost înmatriculate în Bucureşti şi Ilfov: 447 motociclete şi scutere Honda din totalul de 1827 unităţi.

2022 a reprezentat un nou an de creştere a numărului de motociclete şi scutere înmatriculate în România, ascensiunea fiind de peste 49% faţă de anul precedent, cu un total de 4.568 unităţi înmatriculate[2].

Căutarea unor soluţii viabile pentru a evita aglomeraţia din marile oraşe a dus la creşterea segmentelor de piaţă dedicate scuterelor şi motocicletelor de cilindree medie, care facilitează mobilitatea urbană. Astfel, cel mai pupular model Honda a fost scuterul PCX 125, cu un stil atractiv şi contemporan, potrivit pentru orice oraş, în timp ce motorul enhanced Smart Power (eSP), cu tehnologie idle stop, dezvoltă 12.5 CP cu un consum de doar 2.1 l/100km şi un spaţiu generos de depozitare sub şa.


Al doilea model Honda în topul preferinţelor clienţilor a fost, în 2022, nakedul CB 650 R. Parte din familia Neo Sports Café, CB 650 R îmbină performanţele distinctive Street Fighter cu design-ul retro-minimalist cu dotări şi finisaje premium. Cele 4 ţevi de evacuare emană sunetul pătrunzător al celor 95.2 CP dezvoltaţi de motorul DOHC 16-valve pe 4 cilindri.

În topul celor mai vândute 3 modele Honda se numără şi Rebel 500 (CMX 500). Noul Rebel vine cu un design revizuit al farului şi al semnalizatoarelor care folosesc acum tehnologie LED. Destul de îngust pentru a traversa traficul din oraş, cu o înălţime joasă ce iţi permite să pui picioarele pe asfalt pentru mai mult confort şi siguranţă.

Anul 2023 aduce pe piaţă trei modele noi: Honda Hornet (CB750), Honda TransAlp (XL750) şi un al treilea model scrambler: Honda CL 500. Gama Honda este completată şi de o alternativă electrică pentru deplasarea citadină: Honda EM1 e, oferind o plajă largă de alegeri care să acopere nevoile şi preferinţele oricărui client. 

Dat fiind că motocicletele şi scuterele medii reprezintă 44% din totalul celor noi înmatriculate în 2022, adoptarea legii ce permite conducerea scuterelor de până la 125 cc cu permis categoria B (în anumite condiţii specifice legislaţiei europene şi care să permită fluenţa traficului în siguranţă) ar putea contribui decisiv la dezvoltarea fenomenului moto din România. Această modificare legislativă ar alinia contextul legislativ al traficului la nivelul ţărilor occidentale.
Alături de continuarea programului Rabla pentru motociclete şi scutere, cele două măsuri ar putea reprezenta soluţia pentru decongestionarea marilor aglomerări urbane, dar şi pentru reducerea poluării.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[1] În cazul motocicletelor şi scuterelor noi cu o cilindree de peste 50cc
[2] Potrivit datelor emise de DIRECŢIA REGIM PERMISE DE CONDUCERE ŞI ÎNMATRICULARE A VEHICULELOR: https://www.drpciv.ro/news-and-media/statistica

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.