Viitorul se întâmplă acum. Pasionaţii auto trăiesc un moment pe care generaţiile anterioare doar şi-l imaginau.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tehnologiile avansează rapid, iar industria auto cunoaşte un adevărat avânt în ceea priveşte evoluţia acestora. An de an, producătorii de maşini inventează şi perfecţionează noi funcţii digitale care transforma habitaclul unei masini într-un spaţiu modern şi futurist.

Sistemele de conectivitate se simplifică, devin tot mai intuitive şi reprezintă una din principalele direcţii pe care producătorii o urmăresc atunci când vine vorba de îmbunătăţirea experienţei la bord.

Butoane versus touchscreen

Dacă în urmă cu câţiva ani, un tablou de  bord complet digital era doar un proiect pe masa inginerilor, prezentul ne arată că acest lucru a devenit realitate.

Noile sisteme de infotainment menţin şoferul în permanenţă informat şi conectat. Butoanele dispar, ai posibilitatea de a glisa şi de a comuta de la un ecran la altul, doar prin simpla atingere.

Experienţa la volan se schimbă radical, iar posesorii auto simt asta. Unii vorbesc deja cu nostalgie despre dispariţia butoanelor şi despre faptul că şofatul va începe să solicite din ce în ce mai puţin reflexele şi abilităţile unui conducător auto.

Senzori, camere video, sisteme de siguranţă, totul sincronizat şi integrat, astfel încât cel care se află la volan să poată procesa rapid orice alertă şi informaţie. Cine credea că poţi parca o maşină fără să atingi volanul? Şi totuşi, se întâmplă asta.

Efectele asupra abilităţilor şoferilor

Ştim deja că una dintre calităţile principale ale unui conducător auto e abilitatea de a gândi în perspectivă. Capacitatea de a lua rapid decizii, de a fi mereu cu atenţia trează.

Un aspect sesizat şi de şoferii profesionişti este legat tocmai de efectele acestei digitalizari asupra îndemânarii de a conduce.

Scade sau nu capacitatea noastră de a mai gândi şi evalua corect o situaţie neprevăzută în trafic? Cât de mult ne bazăm pe informaţiile pe care ni le transmite un bord complet digitalizat? Devenim mai lenţi şi comozi sau mai rapizi, dar neglijenţi? Sunt doar câteva întrebări pe care unii şoferi şi le adresează.

Adaptarea, o necesitate

Evoluţia digitalului este fulminantă, prin urmare nevoia de adaptare a devenit o necesitate. Melancolia unui autoturism de colecţie este uşor înlocuită de entuziasmul unei achiziţii care întruneşte şi bifează toate cerinţele pieţei actuale auto.

Specialiştii AutoDel te pot ajuta să faci o alegere bună la cumpărarea unei maşini, ţinând cont de preferinţele tale în ceea ce priveşte şi tabloul de bord. Detalii mici, decizii mari, pentru AutoDel e important orice aspect legat de dorinţa clientului.

Date de contact AutoDel

Site: https://autodelrulate.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/autodel.ro/

E-mail: contact@autodel.ro

Telefon: (0374) 006 007

Adrese: Suceava: Bdul. Sofia Vicoveanca, nr. 52, 720285 (ieşirea spre Fălticeni)

Bucureşti: Calea Bucureştilor, nr. 289, Otopeni, 075100

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.