Prezenta online nu mai este de multa vreme un moft. Mai exista, ce este drept, anumite afaceri care pot functiona fara un website, insa pot fi comparate cu un agent de vanzari care nu are masina: se misca foarte greu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din fericire, constructia unui website nu mai este atat de dificila precum era odinioara. Un simplu site de prezentare nu mai trebuie sa fie construit de la zero intr-un limbaj de programare greoi, ci poate sa fie realizat pe platforma wordpress. Acest lucru inseamna o serie de avantaje, dintre care cel mai important este cel financiar. Daca un site construit de la zero inseamna investitii de cateva mii de euro, un site wordpress bun poate sa necesite o investitie de doar cateva sute de euro.

De ce este diferenta atat de mare? Ce are in minus Wordpress-ul fata de o platforma custom?

Puse in balanta, cele doua solutii ofera, pana la un anumit punct, aceleasi functionalitati si acelasi beneficii. Cei care au nevoie de un website doar pentru a-si prezenta serviciile, s-ar putea sa descopere ca wordpress-ul este o varianta mai stabila, care da mai putine erori, asadar, nu are nimic in minus fata de platforma custom.

Ceea ce face un site custom mai scump este faptul ca este personalizat si ca permite crearea unor functionalitati unice. Totusi, cei care nu au pretentia de a administra un Emag sau un Amazon, s-ar putea sa fie cat se poate de multumiti cu Wordpress.

Care sunt avantajele platformei Wordpress?

Conform celor de la webmastertipps.org, Wordpress este o platforma aflata intr-o dezvoltare continua. Avantajele pe care le aduce sunt uriase:

  • Este 100% gratuita. Este adevarat ca o agentie de creare site-uri pe wordpress va taxa pentru serviciul pe care il presteaza, insa cei care doresc sa isi construiasca site-ul in regim propriu o pot face foarte usor, sau destul de usor. Este nevoie de timp alocat studiului, de incercari, de greseli, de alte incercari si tot asa.
  • Peste 50% dintre website-urile online sunt construite pe aceasta platforma. Exista milioane de website-uri pe wordpress, ceea ce spune multe despre anvergura cunoscuta de platforma si despre flexibilitatea pe care o ofera.
  • Este open source. Oricine poate sa contribuie la dezvoltarea Wordpress, ceea ce este cat se poate de interesant, in conditiile in care apar o multime de functionalitati noi in fiecare zi. Cei care se gandesc ca au nevoie de o platforma custom pentru ca isi doresc o functionalitate deosebita, s-ar putea sa o gaseasca deja in magazinele de plugin-uri Wordpress.
  • Ofera flexibilitate. Wordpress-ul a trecut de multa vreme de perioada in care permitea doar crearea de bloguri. Astazi, multe magazine online mari se folosesc de platforma, site-urile de stiri sunt construite in Wordpress si in general, orice alt business poate sa se foloseasca de platforma open source pentru a-si asigura prezenta online.

Cu siguranta, varianta ideala pentru cei care doresc un site este Wordpress. Singurul lucru care este important este crearea unui plan foarte bun de dezvoltare si promovare si alegerea unei agentii de creare site-uri pe wordpress (sau Wordpress Agentur in limba germana) cu experienta.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.