Agricultura are un potenţial enorm de dezvoltare în România, de aceea, tot mai mulţi antreprenori îşi îndreaptă atenţia spre acest sector. Dacă deţii un teren şi doreşti să începi o afacere în acest domeniu, o idee excelentă este creşterea crapului. Acest peşte e deosebit de delicios, iar cererea pentru carnea sa este din ce în ce mai mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată 4 motive pentru care ar trebui să-ţi deschizi o fermă de crapi:

  1. Crapul este un peşte rezistent şi uşor de crescut

Crapul nu este pretenţios atunci când vine vorba de creştere, însă are nevoie de anumite condiţii de mediu favorabile pentru a se dezvolta. De exemplu, temperatura apei trebuie să fie în intervalul 18-28 grade Celsius, iar nivelul de oxigen între 5-7 mg pe litru de apă.

Este recomandat ca amenajarea bazinului să fie într-o zonă de şes sau colină, pe un teren cu pantă relativ mică şi, preferabil, în albiile majore ale râurilor sau în avalul lacurilor de acumulare. Crapul trăieşte pe fundul apei, iar razele soarelui nu pătrund mai departe de 2m, de aceea, adâncimea apei din bazinele de creştere nu ar trebui să depăşească această valoare.    

  1. Investiţia se amortizează într-o perioadă scurtă de timp

Crapul este un peşte foarte gustos, iar cererea pentru acesta în România este din ce în ce mai mare. Acest lucru înseamnă că nu vei avea mari probleme cu vânzarea lui şi îţi vei recupera investiţia într-un timp relativ scurt. În principiu, vei avea nevoie de un teren de cel puţin 1 ha în care să amenajezi un rezervor aprovizionat cu puiet. Restul investiţiei se va duce în mare parte pe hrană care, de obicei, nu este costisitoare.

Crapii sunt omnivori şi mănâncă insecte de apă, precum larve, viermi, moluşte şi zooplancton, însă mulţi fermieri aleg să-i hrănească suplimentar şi cu furaje pentru o dezvoltare mai rapidă. Acest tip de hrană este uşor de procurat de la magazinele de specialitate cum este Wowpet.ro, de unde poţi cumpăra cu încredere furaje de crap de calitate.

  1. Există mai multe canale de vânzare, astfel îţi poţi asigura un venit stabil

Cererea pentru peşte proaspăt de calitate superioară este în creştere, aşadar, ai posibilitatea de a-ţi vinde rapid crapul prin mai multe canale de distribuţie. De exemplu, restaurantele şi unităţile de catering sunt întotdeauna în căutare de astfel de produse, de aceea, poţi fi tu cel care îi aprovizionează. De asemenea, ar trebui să încerci şi la supermarketuri, însă, în acest caz, vei avea nevoie să produci cantităţi destul de mari de peşte. Mai rămâne, bineînţeles, şi varianta vânzării în propriul magazin sau în pieţe specializate.

  1. Îţi poţi creşte profitul dezvoltând şi alte activităţi conexe

Poţi folosi ferma nu doar pentru creşterea crapului, ci şi pentru alte activităţi recreative. O idee interesantă ar fi să organizezi sesiuni de pescuit pentru care să percepi o anumită taxă. Poţi amenaja şi un spaţiu de relaxare, unde turiştii să petreacă timp de calitate în aer liber. Pe măsură ce vei avea tot mai mulţi clienţi şi afacerea ta se va dezvolta, vei putea să deschizi un snack bar, un restaurant sau chiar o mică pensiune agroturistică.  

În concluzie, dacă eşti pasionat de acest domeniu, creşterea crapului poate fi pentru tine o afacere de succes. Ţine cont de sfaturile din acest articol, informează-te în detaliu despre tot ce implică un astfel de business şi începe să lucrezi la planul de afaceri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.