Septica, tabinetul, sahul, tablele sau rummy-ul nu mai reprezinta de ceva timp o prioritate pentru romanii care aleg sa isi petreaca serile intre prieteni sau concediile relaxandu-se cu ajutorul jocurilor de societate. Nici macar jocul de Monopoly nu mai este numarul 1, odata cu diversificarea acestui segment de piata.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform Onlineautomatenspiele.net, topul celor mai populare jocuri societate din Romania ar include la aceasta ora titluri precum Activity, Catan, Dixit, Stai la coada sau Taboo. Aceste jocuri au inregistrat un succes nemaipomenit in randul romanilor si sunt relativ greu de gasit prin librariile din oras. Pot fi achizitionate, in schimb, de pe site-urile celor mai importante magazine online de pe la noi. Preturile pot varia foarte mult, perioada cea mai indicata pentru acest gen de achizitii fiind cea din preajma sarbatorilor de iarna (Craciun), respectiv Paste.

Dixit. Informatii generale si cum poate fi jucat

Dixit este un joc de societate prin care se testeaza imaginatia concurentilor, ridicand in acelasi timp intrebari ce tin de cultura generala si de perspicacitatea fiecaruia. Lansat undeva prin 2008, Dixit a fost declarat, doi ani mai tarziu, jocul anului.

Poate deveni elementul central al unei seri petrecute alaturi de prieteni si cunostinte, in masura in care permite un numar maxim de 12 competitori. Ca orice alt joc popular, Dixit nu dispune de reguli foarte greu de inteles, ba dimpotriva!

In Dixit, fiecare participant se alege cu un set distinct de carti ce contin imagini. Acestea din urma pot constitui imagini abstracte, diverse personaje sau peisaje. Al doilea pas este stabilirea primului povestitor, care urmeaza sa aleaga o carte din pachetul primit. Carte pe care ceilalti nu au voie sa o vada. Ulterior, povestitorul va defini imaginea prin intermediul unui cuvant, al unui nume sau cu ajutorul unor propozitii. Moment in care jucatorii vor opta pentru o singura figura din pachetul lor. Povestitorul strange cartile si le asaza cu fata pe masa, oferindu-le celorlalti posibilitatea de a descoperi cartea cu pricina.

In cazul in care niciun jucator nu reuseste sa ghiceasca respectiva imagine sau, dimpotriva, toti stiu despre ce este vorba, povestitorul nu se alege cu niciun punct. Ceilalti jucatori de la masa vor primi cate 2 puncte de fiecare. Altfel, povestitorul si cei careu au intuit despre ce carte este vorba vor primi cate 3 puncte.

Cum se joaca "Stai la coada"

Un alt joc de societate dedicat adultilor si care ne aduce intr-o oarecare masura aminte de perioada comunista. "Stai la coada" a fost creat in Polonia si i se potriveste de minune Romaniei anilor '80. Jucatorii isi vor posta cumparatorii (sau pionii) in fata mai multor magazine, fara a sti insa exact ce marfa urmeaza sa fie adusa.

Fiecare jucator primeste initial un cartonas pe care se afla diferite categorii de produse. De la alimente pana la mobila, haine, s.a.m.d. Participantul trebuie sa cumpere un anumit numar de obiecte, inscriptionat pe cartonas. Prin urmare, puteti primi sarcina de a cumpara 5 piese de mobilier, 3 aparate electrocasnice, 7 alimente etc.

Jucatorii isi vor pozitiona pionii in fata magazinului si vor astepta sa se distribuie cartonasele cu marfa. De fiecare data cand va apropiati de marele jackpot (Luis), concurentii va pot face sa asteptati la rand cu ajutorul cartonaselor ce contin anumite tertipuri utilizate cu succes si in viata reala: "stai o tura", "mama cu copil in brate", "marfa pe sub mana", "batran ce se sprijina intr-un baston", s.a.m.d. Jucatorii vor apela la aceste cartonase in ideea de a ajunge si mai repede la tejghea pentru a-si furniza marfa de care are nevoie.

Finalmente, jucatorul care va aduna toata marfa specificata pe cartonasul primit va fi declarat castigator.

"Stai la coada" este privit ca un excelent joc de strategie, noroc si de inspiratie, pe alocuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.