Paşii pe care trebuie să îi urmezi pentru a avea o piele sănătoasă reprezintă un subiect destul de controversat şi dezbătut în ziua de astăzi, însă puţine persoane ştiu exact care sunt metodele pe care trebuie să pună accent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prezent, există o multitudine de factori externi dăunători la care pielea ta este expusă zilnic şi este posibil să nu acorzi atenţie multora dintre aceştia. Dacă vrei să vezi cum îţi poţi proteja pielea şi ce ar trebui să ştii despre menţinerea sănătăţii acesteia, citeşte în continuare acest articol.

Iată cum îţi poţi menţine pielea sănătoasă pe tot parcursul anului!

Curăţare

Curăţarea este primul pas către o piele mai sănătoasă. În cazului tenului, dacă te machiezi este important să existe o curăţare dublă, astfel încât să elimini toate impurităţile.  Pentru restul corpului, alege să foloseşti un săpun sau un gel de duş cât mai delicat cu pielea ta. Alege produsele care nu conţin alcool şi parfum şi nu folosi bureţi care îţi agreseaza pielea.

Exfoliere

Exfolierea este următorul pas după curăţare. Aceasta te ajută să elimini celulele moarte şi impurităţile care blochează porii. Exfolierea poate fi realizată fie zilnic, fie de una sau două ori pe săptămână, în funcţie de indicaţiile produsului pe care îl foloseşti. Dacă tenul tău este sensibil, foloseşte un produs delicat, care să nu îţi agreseze pielea.

Hidratare

Curăţarea şi exfolierea sunt procedee care îţi distrug bariera naturală a pielii, iar hidratarea este pasul care te va ajuta să refaci acest strat protector. Alege produse  de calitate care hidratează intens, cum sunt cele de la Sabon, pentru a avea o piele strălucitoare şi plină de vitalitate. Produsele care au în componenţă ingrediente naturale sunt recunoscute pentru eficienţa lor. De asemenea, nu uita faptul că inclusiv tenul gras are nevoie de hidratare. 

Protecţie solară

Indiferent de anotimp, nu ieşi din casă fără protecţie solară. Tenul tău este primul expus la agresiunea radiaţiilor solare, iar acest lucru poate provoca apariţia petelor pigmentare şi a îmbătrânirii premature. Tenul trebuie să fie protejat şi sub machiaj, nu doar când este expus în lumina directă a soarelui.

Alimentaţie

Alimentaţia, somnul şi stilul de viaţă se văd imediat pe faţa ta. Zahărul, cafeaua, alcoolul, ţigările şi lipsa somnului sunt cei mai mari inamici ai pielii tale. Alege să îţi schimbi stilul de viaţă şi vei vedea rezultatele uimitoare, chiar pe pielea ta. De asemenea, sportul ajută la circulaţia sângelui şi la eliminarea toxinelor din corp, lucru care îţi va face automat şi pielea să strălucească.

O piele frumoasă cere schimbări pe toate planurile, plecând de la rutina zilnică de îngrijire a acesteia, până la alimentaţie şi la stilul de viaţă pe care îl ai. Un stil de viaţă sănătos şi produsele de calitate sunt cheia către o piele de invidiat. Alege produse potrivite pentru tipul tău de ten!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.