Să începem cu începutul - cea mai importantă tendinţă în materie de ochelari de vedere este vederea în sine. Din motive lesne de înţeles, este important să ne protejăm vederea, iar când observăm că ceva nu este în regulă trebuie să mergem la un consult optometric. Unii nu preţuiesc ce au decât când e prea târziu şi pierd lucrul respectiv. Este estenţial pentru cei ce suferă de probleme de vedere să poarte astfel de ochelari, însă nici cei cu vedere 100% nu trebuie să se culce pe-o ureche. Ochelarii de protecţie împotriva luminii albastre a ecranelor sunt imperios necesari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe lista de priorităţi a celor cu probleme de vedere ar trebui să fie achiziţionarea unor ochelari de vedere, fiindcă problemele se pot agrava rapid. Nu trebuie să priveşti ochelarii ca fiind o povară, fiindcă nu numai că vei vedea clar, însă sunt totodată şi accesorii fabuloase. Ei vor completa de minune ţinutele tale şi te vor ajuta sa îţi exprimi şi personalitatea. Este acea notă finală adusă unui look, iar în ziua de astăzi chiar nu ai de ce să te plângi că nu ai de unde alege un model care să-ţi fie pe plac.

EXPERTOPTIC, cu pagina oficială www.expertoptic.ro, te aşteaptă cu o gama variată de modele în tendinţe, de calitate superioară, de la unii dintre cei mai renumiţi producători. Te poţi programa la unul din cabinetele lor regăsite în mai multe locaţii, pentru o consultaţie gratuită. Ei îţi oferă consultanţă specializată în alegerea ramelor potrivite în funcţie de buget, trăsăturile feţei şi preferinţele tale. Va fi dragoste la prima vedere!

Care este diferenţa între optometrie şi oftalmologie

Este posibil să fii bulversat de aceşti termeni şi să nu cunoşti diferenţa dintre ei. Deşi ambele specializări se bazează pe îngrijirea ochilor, semnifică lucruri diferite. În optometrie, specialistul efectuează teste vizuale, examene ample ale ochilor, ce implică mai mult decât citirea unor litere aleatorii de pe ecran. Optometria implică şi inginerie, nu numai medicină, fiindcă este bazată pe studierea echipamentelor optice, lentilelor şi aparatelor de diagnosticare şi tratament ale afecţiunilor oculare. Specialistul măsoară acuitatea vizuală şi defectele de vedere, ca mai apoi să ajute pacientul să reducă şi să prevină pierderea vederii cauzată de o afecţiune oculară.

Oftalmologul are o altă pregătire şi poate diagnostica şi trata toate bolile de vedere, întrucât acesta este licenţiat să practice medicina şi chirurgia. Medicul oftalmolog efectuează screening-uri ce pot duce la identificarea mai multor afecţiuni netratate cum ar fi glaucomul, diabetul, cancerul, boli autoimune. Astfel el poate urmări cum evoluează sănătatea ochilor unei persoane ce este afectată de acestea.

Modele de rame în tendinţe în 2022

Ai aflat că ai nevoie de ochelari de vedere însă nu prea ştii ce se poartă şi cam ce modele ar rămâne timeless? Ochelarii sunt o investiţie importantă şi nu îi schimbi prea des. În acest an se poartă linii vintage alternate cu cele contemporane, în culori de la întunecat la pastel. Schema de culori din 2022 cuprinde:

  • culori translucide sau nuanţe de argintiu;
  • nuanţe pastelate de roz, gri, verde, maro, vişiniu;
  • marouri ce ne duc cu gândul la cafea sau chiar negru închis;
  • combinaţii de culori ale ramelor, cum ar fi partea de sus maro şi partea de jos aurie;
  • rame de dimensiuni mari cu imprimeu leopard sau tortoise;
  • detalii aurii sau argintii introduse în rame ce aduc un plus de eleganţă.

Iată câteva modele în tendinţe:

1. Rame rotunde - acestea ne duc cu gândul la hipsteri, la acel stil retro. Se optează pentru finisaje simple pentru a nu îngreuna faţa. Se potrivesc persoanelor cu faţa pătrată, rectangulară, diamant şi romb.

2. Rame cat eye sau fluture - acestea sunt sofisticate, neobişnuite şi îţi oferă un stil fabulos, ca în anii 50. Se potrivesc feţelor ovale sau rotunde.

3. Rame de tip lacrimă - acestea sunt asemănătoare celor aviator şi sunt potrivite feţelor pătrate. În prim-plan se află ramele subţiri şi uşoare. Se potrivesc de minune atât cu outfituri casual, cât şi office sau elegante.

4. Rame dreptunghiulare sau pătrate - acestea se potrivesc feţelor ovale sau rotunde. Ramele metalice sau groase aduc un plus estetic, vei fi un adevărat fashion icon. Cele supradimensionate sunt chic.

Vino la EXPERTOPTIC şi specialiştii te vor ajuta să îţi creezi perechea de ochelari de vedere perfectă.

Contact:

SUCEAVA: 0740 952 952

BOTOŞANI 1: 0744 754 754

BOTOŞANI 2:0755 538 538

RĂDĂUŢI: 0747 750 750

FĂLTICENI: 0751 341 341

ROMAN: 0755 589 589

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.