Astăzi, mulţi părinţi îşi duc copiii la locul de joacă pentru a se distra. Imaginează-ţi o lume în care ele sunt practic peste tot, chiar şi la o plimbare către piaţă. Aceasta poate fi o realitate într-un viitor nu prea îndepărtat. Fiecare copil are acces la trotuare şi la staţiile de autobuz, dar acestea nu sunt favorabile pentru a fi un loc de joacă - însă, a fost raportat un studiu despre construire locurilor de joacă alternative. S-a demonstrat că cei mici văd fiecare loc ca un spaţiu de joacă, astfel că nu ar fi surprinzător pentru ei să găsească distribuitoare de cretă pe un trotuar - ar şti exact ce trebuie să facă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unele comunităţi încep să construiască mai multe astfel de oportunităţi pentru ca junorii să se joace peste tot. De exemplu, în Dakota de Sud, există un oraş în care aproape două treimi dintre copii sunt supraponderali, obezi, aşa că s-au instalat recent parcuri şi locuri de joacă „play pods” pe traseele locale pentru a congrega cât mai multe familii - nu doar jogging-ul şi ciclismul.

Când copiii merg pe trasee de sport, ei au un alt tip de experienţă de joacă, una care combină activitatea fizică cu rezilienţa şi creativitatea. Aşa se conturează un viitor în care zonele de joc comunitare sunt concepute pentru a fi atât sociale, cât şi multigeneraţionale - de exemplu, nu doar un singur leagăn, ci unul care se poate potrivi mai multor copii şi chiar părinţilor.

Dispozitivele digitale şi copii

În prezent, copiii petrec mai mult timp cu tehnologia decât în ​​şcoală sau cu familia. Copiii vor avea mereu nevoie de jucării care să le provoace constant imaginaţia, să le solicite creativitatea. Totodată, ei vor manifesta şi nevoia de a-şi crea singuri unele, după bunul plac.

Imaginează-ţi un viitor în care, decât să faci o excursie la magazinul local pentru a cumpăra jucării, micutul tău ar putea crea unele personalizate, pentru sine. Pare ceva scos dintr-un film SF, dar, teoretic, copiii îşi pot realiza propriile creaţii chiar şi în zilele noastre folosind o imprimantă 3-D - numai dacă aceste dispozitive nu erau atât de scumpe pentru majoritatea familiilor. Asemănător calculatoarelor şi televizoarelor cu ecran plat, preţul imprimantelor 3-D va scădea în cele din urmă, pe măsură ce tehnologia va deveni mai accesibilă.

În câţiva ani, copilul tău şi prietenii lui şi-ar putea imprima propriul mobilier de casă de păpuşi, animale şi avioane sau maşini mici - chiar din camera sa. McDonald's a atras recent atenţia când directorul său IT din Marea Britanie a venit cu ideea de a aduce imprimante 3-D într-o zi în restaurant. Imaginează-ţi acest lucru: în loc să fie dezamăgit de selecţia minimă pentru jucării Happy Meal, cel mic poate solicita unui server să imprime una pe loc.

În timp ce instrumentele pe care prichindeii le folosesc pentru joacă s-au putut schimba rapid în ultimul deceniu (cei mici se descurcă cu o tabletă sau un smartphone), copiii înşişi sunt aceleaşi fiinţe curioase care au fost întotdeauna. Tiparele de joacă nu se schimbă, dar contextul şi oportunităţile din jurul lor o fac, spune David Kleeman, vicepreşedinte senior la PlayCollective, un grup de cercetare care se concentrează pe copii, familii şi joacă.

Acestea fiind spuse, iată doar câteva moduri în care copilăria celui mic se poate schimba datorită progresului tehnologic. Medicii pediatri recomandă aerul liber şi activităţile sportive, însă tehnologia permite acest lucru fără să fie nevoie să parcurgi distanţe mari - se pare că vei putea face acest lucru în curtea din spate a casei tale!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.