Ca element esenţial de construcţie a casei, acoperişul are nevoie de o îngrijire aparte, iar aspectul estetic este doar unul dintre motivele pentru care să te asiguri că acesta este într-o stare bună. Un acoperiş bine întreţinut va preveni scurgerile de apă, ce pot favoriza dezvoltarea mucegaiului şi ciupercilor, şi va menţine casa uscată. De asemenea, înlocuirea sa este o investiţie costisitoare, aşa că este mai rentabil să investeşti în mentenanţa acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acelaşi timp, dacă acoperişul nu este bine întreţinut, apa poate pătrunde în structura de susţinere a casei şi poate provoca daune semnificative. Dacă faci tot posibilul ca el să fie bine izolat şi întreţinut, vei avea costuri mai mici de energie prin menţinerea unei temperaturi confortabile în casă. Află cum trebuie să menţii acoperişul într-o stare bună pe termen îndelungat.

Descoperă cum te asiguri că acoperişul casei tale nu se deteriorează rapid

1. Curăţarea acoperişului

Începe prin a-ţi pregăti echipamentul de siguranţă, inclusiv o centură de siguranţă şi un sistem de ancorare pentru a te proteja de căderi. Îndepărtează de pe acoperiş frunzele, ramurile şi gunoiul, cu o mătură sau o perie. Foloseşte un furtun cu apă şi o perie moale pentru a spala suprafaţa acestuia. Este recomandat să eviţi periile rigide sau să aplici presiune excesivă, deoarece acestea pot deteriora materialele de construcţie, indiferent dacă ai un acoperiş din tablă, precum cele de la Lindab.ro, sau de alt tip. De asemenea, nu apela la agenţi de curăţare prea puternici.

2. Îndepărtarea zăpezii şi a gheţii

Pe timpul iernii, trebuie să te asiguri constant că nu există acumulări mari de zăpadă sau gheaţă pe acoperiş care ar putea cauza o încărcare excesivă pe structura acestuia. Poate fi folosită o soluţie de degivrare a acoperişului, iar astfel de produse se găsesc pe site-ul Lindab.ro.

3. Verificarea sistemului de drenaj

Pentru ca jgheaburile şi burlanele să asigure un bun drenaj, trebuie îndepărtate periodic toate resturile, precum frunze, crengi şi altele asemenea. Utilizează o mătură sau o perie pentru a curăţa zonele greu accesibile. Nu în ultimul rând, verifică dacă există crăpături sau găuri care pot cauza scurgeri sau drenaj inadecvat.

4. Reparaţii rapide

Inspectează în mod regulat acoperişul pentru a căuta fisuri, coroziune sau alte daune. Dacă observi daune, acestea trebuie reparate cât mai curând posibil pentru a preveni extinderea lor şi pentru a elimina posibilitatea apariţiei scurgerilor de apă. Poţi face o inspecţie vizuală cel puţin o dată pe an.

Aplică stratul de protecţie uniform pe întreaga suprafaţă cu o pensulă, un pulverizator sau un pistol de vopsit. În caz contrar, se pot forma acumulări sau crăpături în stratul de protecţie.

În general, întreţinerea unui acoperiş este relativ simplă şi poate fi efectuată în mare parte de către proprietarul casei. Cu toate acestea, pentru a evita deteriorarea sa, este important să acorzi atenţie întreţinerii regulate şi să repari orice daune cât mai curând posibil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.