Incepand cu 29 noiembrie 2018, History Channel a difuzat ultimele 10 episoade din sezonul al 5-lea din indragitul serial ,,Vikings”. Producatorii au anuntat recent ca s-a incheiat productia ultimului sezon al seriei. Acesta va avea 20 de episoade si va debuta, cel mai probabil, in toamna acestui an, cand vor fi difuzate primele 10 episoade, urmand ca celelalte 10 sa apara in 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serialul a debutat in 2013 si a reprezentat un adevarat succes pentru producator.  Initial, acesta a urmarit aventurile lui Ragnar Lothbrock (interpretat de actorul Travis Fimmel), un cunoscut razboinic nordic ce nu poate rezista tentatiei de a cunoaste noi teritorii. Bazat pe adevarul istoric, serialul a avut un numar finit de povestiri si se parea ca se va termina o data cu iesirea din scena a eroului principal. Episodul in care Ragnar moare a fost urmarit de 2,7 milioane de telespectatori, dintre care 850 000 au fost adulti cu varsta cuprinsa intre 18 si 49 de ani.

Creatorul si producatorul executiv Michael Hirst a dat frau liber imaginatiei, reusind sa scrie scenariile pentru inca 40 de episoade, care redau aventurile si lupta pentru putere ai carei protagonisti sunt fiii lui Ragnar Lothbrock. In final, vor fi 89 de episoade in care sunt prezentate aventurile si organizarea sociala vikinga.

De succesul serialului a beneficiat si jocul video cu acelasi nume, lansat de suedezii de la NetEnt. ,,Vikings” a fost unul dintre cele mai apreciate sloturi aparute  in 2018 si are ca simboluri personaje din serial. Jocul ofera aceeasi atmosfera plina de adrenalina si mister pe care o intalnim in film si este disponibil in aproape toate cazinourile online licentiate in tara noastra.

Michael Hirst nu este insa gata sa renunte la acest subiect. El negociaza cu MGM Television pentru a continua franciza, dupa terminarea serialului. Desi, pe moment, nu exista oferte, sau nu au fost facute cunoscute, se intentioneaza pastrarea intregii echipe care a contrinuit la realizarea serialului ,,Vikingii”, carora ar urma sa li se alature Jeb Stuart, scenarist pentru Die Hard si The Fugitive.

Pentru a pastra suspansul in sezonul al 6-lea, pana acum nu au fost date publicitatii niciun fel de informatii legate de viitorul proiect, nici daca el va continua din punctul in care se termina actualul proiect sau daca va fi un ,,prequel” pentru Ragnar si Lagertha din debutul serialului. Anuntul anularii anticipate ii va oferi scenaristului (care a scris toate cele 89 de episoade) sa realizeze un final satisfacator, in care, foarte probabil, vor supravietui mare parte dintre personaje.

Serialul a fost extrem de important pentru MGM Television. Succesul pe care l-a repurtat a ajutat compania sa-si revina dupa evitarea falimentului. Ulterior, studioul  si-a marit portofoliul cu productiile castigatoare de premii Emmy, Handmaid`s Tale si Fargo.

Michael Hirst are o colaborare fructuoasa cu MGM TV, el fiind creatorul ,,The Tudors” si co-creator pentru ,,Camelot”. In acelasi timp, alaturi de Martin Scorsese, a lucrat la drama ,,Ancient Rome”, care a putut fi vazuta in reteaua Epix, detinuta tot de MGM TV.

Pana la lansarea seriei a 6-a din ,,Vikings”, fanii genului (istoric – fantasy) vor putea urmari ultimul sezon din serialul Game of Trones, un produs HBO a carui lansare a fost anuntata pentru luna aprilie 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.