Într-o postare pe reţele sociale, senatoarea PNL de Iaşi compară PSD cu PCR şi spune că actualii guvernanţi vor să continue politica de naţionalizare a comuniştilor:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Acum 70 de ani, la 11 iunie 1948, comuniştii instalaţi confortabil în România, la fel ca şi PSD-iştii de azi, după ce au acaparat întreaga putere politică, au vrut mai mult, întreaga putere economică.Potrivit ideologiei marxist-leniniste, proprietatea privată trebuia să dispară şi a dispărut într-o dimineaţă de vineri neagră de 11 iunie 1948. A fost ziua când a încetat capitalismul în România şi a început dictatura proletariatului comunist. Comuniştii au pregătit în secret naţionalizarea, luând cu japca aproape 10.000 de mari unităţi economice, floarea industriei româneşti.

A urmat apoi exproprierea din martie 1949 a marilor moşieri, după aceeaşi reţetă, apoi comuniştii au prins curaj şi în perioada 1954-1979 au reuşit să anihilexe orice reflex al românilor cu privire la proprietatea privată.

După 70 de ani, partidul aflat la guvernare în România, PSD, urmaş ideologic al fostului Partid Comunist Român, continuă să aibă aceeaşi obsesie pentru proprietatea privată a românilor: de data asta, banii acestora din conturile lor private de pensie suplimentară din Pilonul 2.

Miza nu e mică: 42 de miliarde de lei (valoarea actuală a contribuţiilor acumulate în Pilonul 2, inclusiv randamentul lor din 2007 până în prezent) plus contribuţiile viitoare ale românilor pentru acest fond.

De data aceasta guvernanţii au luat-o treptat, nu într-o singură noapte, dar tot în laboratoare de tristă amintire: 

- din contribuţia de 6% stabilită prin lege pentru fiecare român pentru acumulare în contul lui propriu, au luat de la 1 ianuarie 2018, un procent de 2,25% reducând astfel pensia suplimentară a unui angajat tânăr cu vârsta până în 35 de ani, cu 12%. 
- au spus că vor creşte cu cei 2,25% nivelul de trai al pensionarilor actuali: dar cum să ameliorezi situaţia critică a pensionarilor în viaţă, când cei 2,25% luaţi din pensia viitoare a tinerilor de azi acoperă de fapt gaura imensă a deficitului bugetar creat chiar de eminenţele lor fiscale?
- pasul 2 al strategiei PSD va pune pe butuci Pilonul 2 de Pensii, iar naţionalizarea fondului va însemna un dezastru pentru economia românească şi va îngropa definitiv aşteptările legitime ale contribuabililor de azi, de a beneficia la bătrâneţe de venituri decente.

E vremea să înţelegem realitatea şi timpul în care trăim: naţionalizarea în orice formă a proprietăţii private (clăriri, terenuri, conturi de pensie), fără o justă despăgubire, este un act ilegal, neconstituţional, un nou dictat comunist.”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.