Odată cu venirea noului sezon şi cu fluctuaţiile de temperatură, întreţinerea maşinii într-o stare de igienă optimă necesită timp şi efort. Indiferent că eşti fericitul posesor al unei maşini de marcă sau preferi un model second-hand, ţine cont că aceasta este cartea ta de vizită, deci ai grijă să menţii curăţenia impecabilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întreţinerea corespunzătoare a autoturismului tău nu se reduce doar la folosirea produselor de igienă şi curăţenie, ci şi la accesorii care îmbunătăţesc aspectul şi reduc timpul de curăţare. Printre aceste accesorii se numără covoraşele auto.

Criterii esenţiale pentru alegerea covoraşelor auto ideale

Achiziţionarea covoraşelor pentru maşină pare să fie cea mai simplă sarcină pentru a te bucura de o maşină îngrijită exemplar. În realitate, acest lucru nu oferă prea mari bătăi de cap, dar este important să iei în calcul câteva criterii dacă vrei ca noile covoraşe să se potrivească mănuşă în maşina ta.

  • Configuraţia

Configuraţia este primul element de luat în calcul atunci când ne oprim asupra unui model de covoraşe auto. Din acest punct de vedere, avem posibilitatea să alegem covoraşe universale auto, care sunt rezonabile financiar şi se potrivesc oricărei mărci de maşină. Acestea prezintă dezavantajul dimensiunilor care sunt reduse şi astfel devine dificil să acoperim întreaga suprafaţă. Ori, din contră, am putea avea surpriza unui exces de material care să incomodeze vizual şi să deranjeze în timpul condusului.

A doua variantă disponibilă include covoraşele auto create special pentru modelul de maşină pe care îl avem. Colecţia de covoraşe auto de la AutoGedal pune la dispoziţie accesorii de marcă, dotate cu capacitate de mulare perfectă pe forma maşinii.

  • Materialul

Materialul covoraşelor pentru maşină trebuie selectat corespunzător anotimpului. De exemplu, pentru sezonul cald, se recomandă covoraşele tip mochetă, care conferă un aer elegant şi se remarcă în special prin estetica deosebită. A doua categorie vizează covoarele din cauciuc. Confortul estetic nu se ridică la nivelul preşurilor tip mochetă, în schimb compensează avantajul de natură sanitară. În sezonul rece sunt şanse maxime să aduci în maşină umezeală, noroi sau zăpadă, iar cauciucul absoarbe umezeala, reţine impurităţile şi se curăţă rapid sub un jet de apă. De asemenea, covoraşele din cauciuc pentru maşină sunt apreciate inclusiv datorită gradului ridicat de aderenţă pentru a menţine stabilitatea în timpul condusului.

  • Componente şi particularităţi

Setul perfect de covoraşe de care maşina ta are nevoie trebuie să includă patru piese pentru fiecare loc din interior. Ar fi indicat ca preşul pentru zona şoferului să fie un pic mai gros decât restul, deoarece acesta este cel mai utilizat şi mai predispus către uzură. Partea inferioară trebuie să fie prevăzută cu sistem de fixare sau striaţii care să împiedice mutarea articolului în timp ce maşina se află în deplasare.

Dincolo de partea estetică, păstrarea curată a interiorului maşinii tale este un alt mod de a-ţi proteja sănătatea, mai ales dacă eşti mereu pe drumuri. De asemenea, dacă te hotărăşti să vinzi maşina, poţi obţine un preţ mai mare mulţumită întreţinerii permanente a interiorului. Poate ţi se pare o achiziţie simplă, însă dacă preferi ca maşina ta să fie mereu intactă, să prezinte un aspect plăcut şi să ofere condiţii comode pasagerilor, atunci investeşte în accesorii auto de calitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.