Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în creştere prognoza de avans economic a României, pentru anul 2022, ca urmare a recentei misiuni de evaluare efectuată de delegaţia FMI în vara acestui an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documentul relevă o perspectivă rezervată asupra creşterii economice a ţării noastre, pe fondul contextului internaţional şi al apropierii războiului din Ucraina de graniţele noastre.

Ţara noastră a pornit, în primăvară, de la o prognoză de 2,2%, aşa cum a indicat raportul World Economic Outlook al FMI. De atunci, însă, am reuşit performanţa de a ajunge la o prognoză de creştere economică de 4,8%. Cele peste două puncte procentuale de rectificare pozitivă reprezintă confirmarea internaţională a abordării corecte pe care Guvernul Nicolae Ciucă a avut-o şi o are, în raport cu situaţia din  întreaga Uniune Europeană.

În recenta vizită de evaluare din România, Comitetul Executiv al FMI a apreciat importanţa implementării politicilor macroeconomice prudenţiale pentru asigurarea stabilităţii şi, totodată, reuşitele înregistrate în ceea ce priveşte stimularea reformelor structurale pentru susţinerea creşterii economice.

Indiciile pozitive venite dinspre partenerii noştri financiari externi reprezintă o veste excelentă pentru România, constituind validări internaţionale oficiale incontestabile ale deciziilor politicii fiscal-bugetare şi financiară ale Executivului.

Indiscutabil, ca şi celelalte ţări ale Uniunii Europene, şi noi traversăm o perioadă de crize suprapuse şi incertitudine generală, însă Guvernul condus de PNL acţionează ferm pe segmentul asigurării stabilităţii economice autohtone.

Demn de remarcat este şi faptul că reformele cuprinse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt în graficele stabilite, realizarea acestora urmând să contribuie decisiv la misiunea dificilă de a lua în continuare măsurile adecvate, atât de sustenabilitate fiscală, cât şi în ceea ce priveşte managementul investiţiilor publice şi consolidarea bugetară.

 Apreciez că prognoza de creştere economică publicată de FMI este una încurajatoare pentru viitorul apropiat al ţării, fiind dătătoare de speranţe în ceea ce priveşte adoptarea deciziilor privind sprijinirea populaţiei şi agenţilor economici de a depăşi cu bine această perioadă grea.

 

Deputat PNL Cluj

CRISTINA BURCIU

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.