Bucharest RUNNING CLUB anunţă că peste 13.000 de participanţi din peste 60 de ţări vor lua startul la cea de-a cincea ediţie a OMV Petrom Semimaratonul Bucureşti, care are loc sâmbătă 14 mai începând de la ora 10:30 şi duminică 15 mai de la 08.30 în Piaţa Constituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În data de 9 mai, Bucharest RUNNING CLUB (BRC) a organizat conferinţa de presă pentru lansarea celei de-a cincea ediţii a OMV Petrom Semimaratonul Bucureşti, prilej cu care au luat cuvântul Valeria Răcilă van Groningen, preşedinte BRC, Liliana Stănculeţ, Corporate Brand Manager, OMV Petrom, Laura Barbu, Director Brand & Marketing Communication Vodafone România, Ramona Ciocodei, Communication Manager, McDonalds România. Conferinţa a fost moderată de Oana Nastăse, director Bucharest RUNNING CLUB.

„Anul acesta ne mândrim cu faptul că am reuşit să convingem peste 500 de colegi să ia startul la cea de-a 5 ediţie a OMV Petrom Semimaratonul Bucureşti. Suntem cea mai mare echipa de „corporatişti”.  Cu cât suntem mai mulţi, cu atât putem ajuta mai mult, de aceea anul acesta echipa OMV Petrom aleargă pentru Fundaţia Olimpică Română şi susţine proiectul „Împreună pentru sportivii României” a declarat Liliana Stănculeţ, Corporate Brand Manager OMV Petrom S.A.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Ca în fiecare an, susţinem cu bucurie semimaratonul organizat de Bucharest Running Club, în calitate de partener de comunicaţii şi sponsor al Ştafetei Vodafone. Cu ocazia competiţiei, Fundaţia Vodafone România şi angajaţii Vodafone România care vor alerga promovează, pentru al doilea an consecutiv, cauza HOSPICE Casa Speranţei, printr-o acţiune de strângere de fonduri”, a declarat Laura Barbu, Director Brand & Marketing Communication, Vodafone România.

Sunt foarte fericită când văd ca atleţii , sportivii de performanţă îşi unesc eforturile cu artiştii, antrenorii, bloggerii, pentru a promova sportul de masă şi mişcarea in aer liber. Sunt recunoscătoare tuturor ambasadorilor Semimaratonului Bucuresti OMV Petrom, mai ales că unii dintre ei sunt colegele mele, camioanele olimpice la canotaj Georgeta Damian Andrunache, Paula Ivan, Doina Ignat, Viorica Susanu, alături de campionii olimpici - gimnasta Andreea Răducan, scrimerul Mihai Covaliu, de artiştii - Dan Puric şi Călin Goia, de personalităţi TV - Sonia Argint Ionescu şi Daniel Osmanovici, şi de alergătorul Radu Restivan, a declarat Valeria van Groningen, preşedinte Bucharest Running Club.

“În 2012, când am demarat Semimaratonul Bucureşti, am pornit cu 3000 de alergători, iar anul trecut am ajuns la peste 12.000 de alergători (adulţi şi copii). Semimaratonul Bucuresti a ajuns în cinci ediţii la aceeasi dimensiune ca şi Maratonul Bucureşti în 9 ediţii şi suntem mândrii ca Bucharest Running Club a contribuit la dezvoltarea atletismului de masă, că în fiecare an numărul persoanelor care încep să aiba un stil de viaţă activ prin alergare creşte cu 35% şi că „Bucharest Running Club premier events” sunt o sărbătoare a capitalei şi a ţării,” a declarat Oana Năstase, Director Bucharest RUNNING CLUB.

“Suntem bucuroşi să continuăm tradiţia de atâţia ani de a fi alături de organizatorii Semimaratonului Bucureşti în demersul lor minunat de a aduce împreună atât de mulţi pasionaţi de un stil de viaţă sănătos şi dornici să susţină cauzele deosebite pentru care aleargă. Şi anul acesta ne mândrim cu echipa Hilton Bucharest Running Club care se va alinia la start pe 15 mai şi suntem încântaţi să anunţăm că la restaurantul Roberto's, Chef Marco Magri a pregătit un meniu special, dedicat alergătorilor, un meniu alcătuit din 5 preparate bazate pe ingrediente proaspete şi sănătoase, creat în cinstea curselor organizate de către BRC şi, bineînţeles, în cinstea alergătorilor.” a declarat Mirela Burlacu, Marketing &PR Manager, Athenee Palace Hilton.

Favoritul OMV Petrom Semimaratonului Bucureşti  2016 este kenyanul Cosmas Jairus Kipchoge Birech  la masculin iar la feminin, Dire Tune Arissi din Etiopia. Ca în fiecare an, pentru distanţa de semimaraton –21,097 km vor fi prezenţi şi alţi alergători de elită din Kenya, Maroc şi Etiopia. Federaţia Română de Atletism va organiza în premieră la OMV Petrom Semimaratonul Bucureşti, Campionatul Naţional de Semimaraton , Seniori, Tineret şi Juniori, masculin şi feminin. La proba de ştafetă va concura în echipă cu Alexandru Corneschi şi Ionuţ Zaizan - Marius Ionescu, atletul care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Rio. Ştafeta Bucharest Running Club va fi compusă din Iulian Danciu, Daniel Attila şi Cosmin Trofin.

Sâmbătă 14 mai, începând cu orele 10:30, la Cursa Copiilor McDonald’s, vor lua startul din Piaţa Constituţiei, grupaţi pe categorii de vârstă şi gen (5-6, 7-8, 9-10, 11-12 ani băieţi şi fete), copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani. Pentru Cursa Copiilor, kiturile de participare se pot ridica în dimineaţa zilei de 14 mai începând cu orele 7:00 din Sport Expo (Piaţa Constituţiei) iar cei care nu s-au înregistrat online, dar vor să alerge, pot veni, de asemenea, la Sport Expo pentru a ocupa ultimele locuri libere. Primii clasaţi vor fi premiaţi de către McDonald’s cu biciclete şi alte articole sportive. De asemenea, se vor acorda premii speciale pentru şcolile şi liceele care au înregistrat cel mai mare număr de participanţi, iar în acest an, Caroli va premia şi profesorii cu cei mai mulţi elevi. Bibi şi copiii de la Contrapunct vor concerta sâmbătă 14 mai în Piaţa Constituţiei.  

Duminică 15 mai, la orele 8:30, vor lua startul alergătorii de la Cursa Adolescenţilor, respectiv de la 10km Individual Volkswagen, fiind urmaţi la 8:33 de cei de la Cursa Populară Mega Image. La 9:30, încep cursele de Semimaraton şi Vodafone Ştafetă, formate la această ediţie din echipe de câte 3 alergători. Participanţii deja înregistraţi sunt aşteptaţi să îşi ridice kit-urile de la Sport Expo, spaţiul special amenajat în Piaţa Constituţiei. Cei care nu s-au înregistrat online, dar vor să alerge, pot veni de asemenea la Sport Expo pentru a ocupa ultimele locuri libere vineri, 13 mai, între orele 13:00-20:00, sâmbată 14 mai, între orele 11:00-20:00, când se pot înscrie şi/sau ridica kit-uri precum şi duminică, 15 mai, în intervalul orar 07:00-07:30 (doar cei care sosesc in Bucureşti în dimineaţa competiţiei).

World Class va ajuta alergătorii să se încălzească şi să-i ţină în formă  în Piata Constituţiei, începând printr-o sesiune de warm-up în jurul orei 07.30, respectiv 08.30, iar la ora 09.00 va fi disponibil un moment de dans, urmând ca participanţii care au terminat cursa să se relaxeze prin sesiunile de yoga, de la ora 10,00 şi stretching de la ora 11.30 după care urmeaza un concert Katarina.

Se vor acorda premii primilor 5 clasaţi ai fiecărei curse, precum şi primilor trei clasaţi din categoria participanţilor în scaune cu rotile, de asemenea, pentru fiecare cursă în parte.  Campionii de la cursele de semimaraton (21,097 km), 10 km individual Volkswagen (10,548 km) şi semimaraton ştafetă Vodafone vor primi premii în bani. Vodafone va oferi premii pentru 6 echipe de ştafetă (primele două echipe de bărbaţi, primele două echipe de femei şi primele două echipe mixte) constând în telefoane mobile de ultimă generaţie, Mega Image va oferi vouchere de cumparaturi pentru Cursa Populară Mega Image iar OMV Petrom va oferi bonuri de carburant pentru primii clasaţi diferite categorii. 

Noutatea acestei ediţii este că pe lângă deja binecunoscutul serviciu,“Volkswagen te fotografiază” pentru toţi alergătorii cursei 10 km individual VW, Ursus va fotografia alergătorii care participă la Cursa Populară Mega Image, iar Caroli îi va fotografia pe participanţii care vor fi prezenţi la încălzirea de sâmbătă, 14 mai în Piaţa Constituţiei. Alergătorii care participă la aceste probe şi momente din cadrul Semimaratonului Bucureşti trebuie să intre pe www.bucuresti21km.ro pentru descărcarea aplicaţiei şi pentru primirea albumelor foto personalizate pe contul propriu de Facebook.

Ajuns la cea de-a cincea ediţie, “ONG Challenge” este provocarea adresată celor 15 cauze partenere ale OMV Petrom Semimaratonul Bucureşti precum şi tuturor alergătorilor care vor avea ocazia să voteze cel mai bine gestionat punct de hidratare şi /sau punct de animaţie întâlnit pe traseu. Pe toată durata desfăşurării curselor, pe traseu au fost amenajate peste 20 de puncte de hidratare şi de divertisment, pentru a încuraja alergătorii, aceştia având disponibilitatea de a vota ONG-ul care a venit cel mai mult în sprjinul lor.

Traficul va fi închis sâmbătă, 14 mai între orele 06:30-14:30 pe bd. Unirii, ambele sensuri, între Piaţa Constituţiei şi Bd I.C. Brătianu şi pe bretelele adiacente Pieţei Constituţiei, iar duminică, 15 mai, circulaţia auto este restricţionată  între orele 06:30-15:30 pe traseele menţionate mai jos:

·      pentru Cursele Semimaraton, Cursa Individuală Volkswagen, Ştafetă Vodafone (21km, 10km şi 8k+8k+5k): Piaţa Constituţiei; Bulevardul Libertăţii–Rondul Coşbuc, Bulevardul Libertăţii, Piaţa Constituţiei, Bulevardul Unirii, Piaţa Alba Iulia, Bulevardul Decebal, Piaţa Muncii (Hurmuzachi), Bulevardul Basarabia (până la Bulevardul Chişinău), zona Arena Naţional,Bulevardul Basarabia, Piaţa Muncii, Bulevardul Decebal, Piaţa Alba Iulia, Bulevardul Unirii, Piata Constituţiei, Bulevardul Libertăţii, Bulevardul Naţiunile Unite, Piaţa Naţiunile Unite, Splaiul Independenţei, Calea Victoriei (până la strada Matei Millo), Splaiul Independenţei (până la intersecţia cu strada Ştirbei Vodă), Bulevardul Libertăţii, Piaţa Constituţiei;

·      pentru Cursa Populară Mega Image şi Cursa Adolescenţilor (3,6 km): străzile din jurul Palatului Parlamentului şi ale Parcului Izvor,respectiv Bulevardul Libertăţii, Calea 13 Septembrie, strada Izvor, Haşdeu, Splaiul Independenţei, Bulevardul Libertăţii, Piaţa Constituţiei.

Harta traseelor competiţiei poate fi accesată pe: www.bucuresti21km.ro/media/2012/general_map.jpg şi www.bucuresti21km.ro/media/2012/kids_map.jpg.

Pentru că OMV Petrom Semimaratonul Bucureşti este mai mult decât o competiţie de alergare, este o sărbătoare a oraşului Bucureşti, atât pe traseu cât şi în Piaţa Constituţiei vor fi organizate concerte la care vor lua parte artişti de la Roton.

Evenimentul va fi transmis în direct pe site-ul propriu www.bucuresti21km.ro/live şi pe pagina de Facebook www.facebook.com/Bucharest21km/, cu sprijinul Vodafone, Partener Comunicaţii. Pe lângă vizualizarea imaginilor de start/sosire şi premiere, veţi afla informaţii despre ceea ce se întâmplă pe traseu,  despre cauzele sociale pentru care se aleargă şi despre personalităţile prezente în studioul mobil amenajat în Piaţa Constituţiei. Transmisia va avea loc sâmbătă 14 mai între orele 9:15 – 15:00 şi duminică 15 mai, între orele 7:15 – 15:00.

Companiile care sprijină  cea de-a cincea ediţie a evenimentului OMV Petrom Semimaratonul Bucureşti sunt: OMV Petrom – partenerul oficial care dă şi numele evenimentului, Volkswagen - sponsor gold şi maşina oficială, adidas – sponsor tehnic, Vodafone – sponsor Şafetă şi partener comunicaţii, Mega Image - sponsor Cursa Populară, McDonalds - sponsor Cursa Copiilor,  Izvorul Minunilor – apa oficială, Ursus - berea oficială, Caroli, Isostar – energizantul oficial, Hotel Athénée Palace HiltonCity Grill-Hanu Berarilor, Accenture, World Class, Repower, Global Relocation Services, media TRUST. Partenerii instituţionali sunt Federaţia Română de Atletism, Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerului Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, AIMS. ONG-urile asociate şi recomandate pentru ediţia din acest an a OMV Petrom Semimaratonul Bucureşti sunt: Hope and Homes for Children, HOSPICE Casa Speranţei, Fundaţia Olimpică Română, WWF-Team Panda România, Light into Europe, United Way, Viitor Plus, Little People, Asociaţia pentru Intervenţie Terapeutică în Autism (A.I.T.A.), Let’s do it Romania!, SOS Infertilitatea, Fundaţia Star Storage, Organizaţia Suedeză pentru Ajutor Reciproc, Hand 2 Hand, Concordia, Fundaţia pentru Dezvoltarea Popoarelor, Special Olympics, Ajungem Mari, Fundaţia Inocenţi, Fundaţia Renaşterea, Fundaţia Aura Ion, Salvaţi Copiii, Crucea Roşie Sector 1, Pachamama România, Fundaţia Policlinici Sociale Regina Maria, Ro Club Marathon, Integrated Consulting Group.

Evenimentele beneficiază de promovare radio, tv, print şi online cu sprijinul partenerilor media la TV City, TVR, Europa FM, Itsy Bitsy, National TV, N24, Gazeta Sporturilor, In Your Pocket, Men’s Health,Casa Lux, Femeia, National Geographic, Sănătatea de azi, BRAVO Girl, Running Mag, , 4run.ro, News.ro şi Disney Channel.

DESPRE BUCHAREST RUNNING CLUB (BRC)

Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competiţii de alergare stradală şi sport de masă din România. Începând cu anul 2008, Bucureştiul a fost inclus în circuitul internaţional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiţii. În calendarul de evenimente Bucharest RUNNING CLUB din acest an, pe lângă OMV Petrom Bucharest Half Marathon din 14-15 mai, şi cea de-a noua ediţie a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon ce se va desfăşura în perioada 3-4 octombrie s-a adăugat şi prima ediţie a Uniqa Asigurări 10K& Family Run, ce a avut loc pe 3 aprilie. Competiţiile Bucharest RUNNING CLUB sunt acreditate şi înscrise în calendarul internaţional al AIMS (Asociaţia Internaţională a Maratoanelor şi Semimaratoanelor). BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competiţiilor de alergare şi sport de masă cu o cauză socială, umanitară sau ecologică iar în prezent sunt peste 20 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de 50.000 -100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaţionale, ecologice prezentate.  BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în Romania  - www.voluntarinsport.ro iar în prezent colaborează cu peste 1.000 voluntari activi care se implică în proiecte şi evenimente sportive. BRC organizează competiţii proprii dar şi evenimente de sport de masă pentru companii şi ONG-uri. De la înfiinţare, BRC a organizat peste 100 de evenimente de alergare, mişcare în aer liber, sport de masă, voluntariat, educaţie, comunicare, dezvoltare comunitară.

Site-urile oficiale ale Bucharest Running Club sunt: www.bucuresti10km.ro, www.bucuresti21km.ro, www.bucuresti-maraton.rowww.voluntarinsport.ro, www.abrc.ro.

 FB/ Bucharest10km; Bucharest21km; BucharestMarathon;  #RunInBucharest  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.