"Popular înseamnă Actual," este proiectul destinat promovării patrimoniului naţional, în care s-au implicat 24 de olimpici naţionali şi internaţionali, de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, în cadrul concursului Euroscola, organizat de Parlamentul European.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Elevii români şi-au propus ca în cadrul acestei competiţii să promoveze Muzeul Satului Dimitrie Gusti, un obiectiv important  de patrimoniu naţional.

După o campanie intensă de informare în rândul tinerilor privind importanţa şi unicitatea acestui muzeu în Europa de Est, elevii de la ICHB organizează duminică, 1 octombrie, un eveniment special, chiar la Muzeul Satului Dimitrie Gusti. Curtea muzeului va răsuna de cântece populare, vizitatorii vor fi îmbiaţi la horă şi se vor putea bucura de frumuseţea obiectelor populare româneşti, realizate în ateliere ad-hoc.

,,Acesta este un proiect de suflet al elevilor noştri şi mă bucur că aceşti copii care sunt dedicaţi unor pasiuni precum matematica, informatica, fizica sau chimia se implică într-un proiect destinat patrimoniului national şi promovării autenticităţii tradiţiilor româneşti. Energia consumată  de elevii în acest proiect merită să fie apreciată , fiind un semn că aceşti copii, care reprezintă viitorul nostru, pot fi foarte buni păstrători ai patrimoniului national.,, susţine prof. Adela Adam, unul dintre cei doi coordonatori ai proiectului ,,Popular înseamnă Actual,,

,,Pentru mine, acest proiect înseamnă multă cunoaştere, multă implicare, o echipă extraordinară şi dorinţa de a sprijini un obiectiv de patrimoniu national care merită să fie cunoscut şi vizitat de cât mai mulţi oameni. Cred că în Muzeul Satului, fiecare dintre noi găseşte un loc în care se regăseşte pe sine şi acest lucru este extrem de important din punctul meu de vedere,, susţine Radu Iacob, elev în clasa a X a, un  olimpic la matematică implicat în proiectul ,,Popular înseamnă Actual,,

Proiectul, desfăşurat în parteneriat cu Muzeul Satului Dimitrie Gusti, este parte a concursului Euroscola, organizat de Parlamentul European, ce are ca scop anul acesta promovarea unui obiectiv turistic ce face parte din patrimoniul naţional, anul 2018 fiind desemnat anul patrimoniului european.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.