Sâmbătă, 23 iunie, începând cu orele 19.00, Asociaţia Culturală „Patrimoniu pentru Viitor” te invită să petreci noaptea magică a Sânzienelor, în grădina din strada Poligrafiei nr. 4 (Administraţia Domeniului Public sector 1). Intrarea este liberă şi orice asemănare cu o Sânziană albă sau galbenă este binevenită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul acesta vom aniversa 10 ani de la organizarea primei ediţii a „Nopţii de Sânziene”. Programul serii cuprinde momente artistice cu: ansamblul „Violoncellissimo” (condus de Marin Cazacu), Ducu Bertzi & Friends, Tomma Alistar – live band, Daniela Nane şi Alma Costin. Dansul Sânzienelor va fi susţinut de Şcoala de Balet Jaqueline şi Şcoala de Arte Victoria Art.

În completarea spectacolului, te vei bucura de expoziţiile în aer liber aduse de Uniunea Arhitecţilor din România şi de o colecţie de fotografii şi ilustraţii – Lumea satului românesc de acum 100 de ani - de la istoricul Alin Ciupală. De asemenea, vei regăsi lucrări ale  Otiliei Cadar şi ale lui Cătălin Oancea, şi un stand de carte prezentat de Ordinul Arhitecţilor din România – Bucureşti. Copiii îşi vor exprima creativitatea în timpul atelierelor dedicate, toate într-un cadru de poveste.

În fiecare an, în preajma solstiţiului de vară, calendarul marchează Sărbătoarea Sânzienelor care este legată de cultul recoltei, al vegetaţiei şi al fecundităţii.

„În agitaţia noastră cotidiană, « Noaptea de Sânziene » este un popas care ne întoarce la natură şi tradiţii. E emoţionant gândul că de aceeaşi sărbătoare se bucurau bunicii şi străbunicii noştri şi că astăzi, încă, ne putem întâlni cu Sânzienele în mijlocul oraşului.” – Georgiana Pogonaru, Preşedinte al Asociaţiei Culturale „Patrimoniu pentru Viitor”

Pentru că obiceiurile legate de Sânziene se pierd în negura timpurilor, Asociaţia şi-a propus reintegrarea acestei sărbători în cultura urbană.  Prin toate acţiunile sale, Asociatia are ca scop păstrarea şi promovarea moştenirii culturale românesti, a patrimoniului cultural naţional material şi imaterial.

***

Contact:

Alina Lupeş Asociaţia Culturală „Patrimoniu pentru Viitor”

e-mail: prietenii@patrimoniu-viitor.ro

tel: 0735 976 774

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.