Ce faci dacă verşi cafeaua, berea, sucul sau ceaiul pe tastatura de la laptop? Acest eveniment nefericit se poate întâmpla din neatenţie şi pentru simplu fapt că laptopul este folosit frecvent, multe ore, în fiecare zi. Deşi ai putea spune că ţie nu are cum să ţi se întâmple aşa ceva pentru că eşti foarte atent, totuşi nimeni nu este ferit de necazuri, acestea apar când te aştepţi mai puţin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vărsarea unei băuturi pe laptop nu trebuie să fie un motiv de panică, dar este clar că trebuie să acţionezi rapid şi este necesar să ştii ce trebuie să faci. Iată câteva sfaturi utile într-o astfel de situaţie!

Când verşi cafeaua pe laptop este clar că în doar câteva secunde lichidul pătrunde prin tastatură, iar primul lucru pe care trebuie să-l faci este să acţionezi rapid, pentru salvarea gadgetului. În primul rând trebuie să-ţi ştergi mâinile dacă şi acestea sunt ude de cafea. Foloseşte un şerveţel care absoarbe foarte rapid lichidul.

Apoi, cu mâinile uscate deconectează laptopul de la priză cât mai repede. Asta poţi face imediat prin scoaterea cablului de alimentare de la laptop.

Urmează închiderea laptopului, prin apăsarea butonului timp de câteva secunde; astfel se opresc rapid toate programele şi gadget-ul se închide total. Această metodă este mai rapidă decât închiderea corectă folosită în mod normal. Astfel se evită un scurtcircuit şi distrugerea unor componente ale laptopului.

Urmează înlăturarea unor elemente conectate la laptop: unitate USB, firul de la căşti, de la mause şi altele. Apoi se absoarbe cu un şerveţel lichidul de pe tastatură sau de pe alte zone ale laptopului. Dacă este lichid în exces, este recomandat să se întoarcă laptopul invers, pentru ca lichidul să se scurgă. Înainte de a face asta se pune sub el un prosop.

Din păcate lichidul poate distruge rapid partea electronică a computerului şi de aceea trebuie acţionat imediat. Nu este bine să se usuce laptopul cu un uscător de păr, pentru că lichidul se poate transforma în abur.

În final, după aceste etape simple realizate la laptop, nu mai rămâne decât să fie dus la un service de reparaţii pentru verificare, pentru a îndepărta anumite resturi de lichid ce se pot usca şi pot provoca în timp coroziunea şi deteriorarea unor componente din interiorul gadget-ului. Prin urmare, este bine să acţionezi rapid, să mergi cât mai urgent la un service de calculatoare, poate aşa reparaţia nu mai este necesară.

În multe cazuri, este posibil ca laptopul să nu mai pornească. Unii spun că 80% dintre laptopurile intrate în service au ca motiv vărsarea unui lichid pe tastatură, în special cafea.

Pentru a deschide şi verifica cu atenţie laptopul, cea mai bună idee este să apelezi la specialişti, ca de exemplu la service-ul de reparaţii MacBook în Bucureşti: https://reparatiimacbook.com

Dacă nu există umiditate, este posibil să nu apară riscul de coroziune sau alte probleme la componentele gadget-ului. În acest caz fericit, nu mai este necesară reparaţia laptopului.

Dacă, din contra, apar anumite probleme la laptop, atunci acestea vor fi evaluate şi reparate la acest service din Bucureşti sau după caz, la cel din Constanţa. Defecţiunile sunt evaluate prin folosirea unei tehnologii de ultimă generaţie, iar soluţiile vor fi alese astfel încât să fie optime, rapide şi convenabile. Clienţii care au apelat la service au ţinut cont şi de faptul că dispune de personal calificat şi are experienţă de mai bine de 10 ani în reparaţii MacBook, iPad, iMac, IPhone. În plus, sunt folosite accesorii şi componente originale, pentru Apple.

La service se fac toate tipurile de reparaţii, schimbarea tastaturii, înlocuirea difuzoarelor, a display-ului, schimbarea de mufe, reinstalarea sistemului de operare, reparaţii la placa de bază, dar şi upgrade SSD şi Ram.

Cu ajutorul specialiştilor în domeniu se pot soluţiona diferite probleme ce apar la laptopuri, în cazul în care acesta nu mai funcţionează normal din cauza incidentului nefericit – răsturnarea ceştii de cafea pe suprafaţa lui. Pot apărea probleme diferite; laptopul nu mai porneşte, se blochează, se supraîncălzeşte nu recunoaşte anumite componente, rulează lent şi altele. Toate aceste defecte legate de hardware se pot rezolva la acest service din Bucureşti.

Orice problemă pe care o ai la laptop se poate soluţiona aici. Pur şi simplu trebuie să trimiţi dispozitivul la service pentru reparaţii pentru a fi examinat şi reparat. Pe lista de servicii intră şi instalarea, actualizarea, activarea software-lui sau deblocarea calculatorului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.