Mediul în care elevii învaţă şi se dezvoltă trebuie să dispună de resursele necesare. Pentru ca traiectoria educaţională să fie mai facilă atât pentru profesori, cât şi pentru elevi, unităţile de învăţământ ar trebui să le ofere acestora mai multe opţiuni şi strategii de dezvoltare. Printre acestea se numără şi echipamentul modern, care trebuie utilizat în scop didactic. De aceea, pentru ca experienţa didactică să fie îmbunătăţită, trebuie să fie luate anumite aspecte în considerare. Pe acestea le poţi regăsi mai jos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată cum ar putea fi modernizate unităţile de învăţământ:

●       Prezentul este marcat de două procese importante, şi anume digitalizarea şi tehnologizarea. Pentru ca şcolile să beneficieze de o modernizare reală, ar fi indicată investirea în echipamente, sisteme şi dispozitive care să le permită atât profesorilor, cât şi elevilor să parcurgă materiile cât mai uşor şi sigur. Facilitarea procesului de învăţare este importantă, având în vedere că aproape tot ce ne înconjoară, la momentul actual, face parte din câmpul tehnologic. Iar unităţile de învăţământ nu ar trebui să excludă adoptarea acestui aspect. De exemplu, învăţarea poate deveni mai uşoară, dacă se optează pentru investirea în table magnetice, sisteme de prezentare care pot fi regăsite în gama de produse de la Gutuie.ro. O tablă rotativă cu faţă dublă sau cea clasică, dar magnetică, pot reprezenta opţiuni care să faciliteze orele de curs. Acestea pot fi utilizate cu diverse accesorii, precum markere speciale, cretă (pentru cele care au suprafaţa pentru acest tip de scriere) sau magneţi care să fie plasaţi direct pe tablă, pentru afişarea unor informaţii pe suport de hârtie.

●       Modernizarea şcolilor constă, de asemenea, şi în implementarea unor ecrane interactive care să vină în ajutorul profesorilor, atunci când predau la clasă. Un display de prezentare, cu un algoritm inteligent, ar putea uşura modul în care sunt prezentate informaţiilor în faţa elevilor. Pe ecran se poate scrie fie cu mâna, fie cu accesoriile incluse (creion inteligent). Mai mult decât atât, ecranul interactiv poate fi un aliat perfect pentru cursurile care implică grafice şi calcule. Totodată, are spaţiu infinit de scris, iar notiţele şi adnotările pot fi salvate. Display-ul poate fi utilizat şi de elevi, atunci când sunt ascultaţi la ore sau când rezolvă ecuaţii şi probleme. Astfel de sisteme de prezentate sunt utile şi în cadrul universităţilor sau în sălile de şedinţe.

●       În ultimii ani, cu ajutorul fondurilor autorităţilor locale, au început să se reabiliteze şi doteze unităţile şcolare, pentru ca elevii să aibă parte de condiţii mai bune, îndeosebi în zonele rurale. Pe lista sarcinilor de modernizare au fost incluse nu doar acţiuni pentru întărirea structurii de rezistenţă sau termoizolarea exterioară a clădirilor, ci şi investiţii în echipamente moderne, menite să faciliteze procesul de învăţare. S-a decis şi rearanjarea sălilor de clasă, dar şi a laboratoarelor informatice. Acum, profesorii pot lucra mai eficient, utilizându-se de diverse echipamente şi accesorii, precum flipchart-ul sau ecranele de proiecţie. Prin intermediul lor, se poate gestiona mai bine volumul de informaţii pe care îl oferă elevilor.

Modernizarea şcolilor nu constă doar în reactualizarea informaţiilor şi a materiilor care sunt predate elevilor sau a mobilierului şcolar, ci şi investirea în anumite echipamente menite să facă învăţarea mai plăcută, uşoară şi interactivă. Practic, şcoala trebuie să fie un sprijin pentru elev, pentru a-l ajuta pe drumul socio-profesional. Unităţile de învăţământ ar trebui să fie dotate cu toate resursele necesare, pentru ca elevii să parcurgă cu uşurinţă materiile din programa şcolară. În acest mod, se facilitează desfăşurarea activităţilor didactice, iar profesorii vor putea sintetiza altfel informaţiile, în timpul predării. Pentru elevi, confortul şi bunăstarea de la şcoală trebuie să ocupe locuri fruntaşe şi să fie integraţi în cât mai multe interacţiuni la clasă, pentru a putea înţelege şi asimila datele esenţiale. Aşadar, tablele magnetice şi ecranele interactive ar putea reprezenta un pas către modernizarea şcolilor.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.