Măştile de protecţie au devenit indispensabile ȋn toată lumea, ȋn ultimele luni, după ce numeroase studii au arătat că folosirea lor scade riscul de infectare cu noul coronavirus, cu până la 80%. Mai mult, unii oameni de ştiinţă susţin că purtarea măştilor de către majoritatea populaţiei unei ţări, poate opri evoluţia epidemiei pe plan local.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ȋn acest context, producătorul bulgar Platex a creat o mască reutilizabilă, testată ȋn laborator special pentru eficienţa de filtrare a unor virusuri similar cu SARS-CoV-2 şi a obţinut un procent de 90%. Această iniţiativă a fost prezentată la Hackathonul EUvsVirus, organizat de Comisia Europeană, de către o echipă formată din doi români şi trei bulgari, şi a câştigat premiul II, din aproape 2.000 de proiecte ȋnscrise. Acum, echipa distribuie măştile ȋn România şi ȋntreaga Europă.

“Am comparat masca Platex cu masca tradiţională, cea chirurgicală, de unică folosinţă. Ȋn timp ce a doua are o eficienţă de filtrare a virusurilor de doar 36.9%, produsul nostru are 90%, la primele utilizări. După cinci spălări, eficienţa stratului protectiv scade la aproximativ 80%, iar după 10+ spălări, eficienţa rămâne constantă la 68.3%. Masca asigură un grad înalt de protecţie pentru cel puţin 30 de utilizări.

Este formată din trei straturi, toate din bumbac 100%, iar cel din mijloc este special tratat pentru a asigura o protecţie sporită. Se fixează pe faţă şi permite o respiraţie confortabilă”, a declarat Alexandru Kelerman, distribuitor oficial Platex ȋn România.

Pe lângă eficienţa sporită, măştile reutilizabile Platex Classic şi Platex Professional sunt mai avantajoase şi din punct de vedere financiar. O bucată din modelul Professional costă 36 de lei şi poate fi folosită de minimum 30 de ori. O mască de unică folosinţă, chirurgicală, este disponibilă pe piaţă, cu preţuri ȋntre 2 şi 4 lei. Un calcul la cea mai ieftină variantă arată că 30 de bucăţi ne vor costa 72 de lei, adică dublu faţă de produsul Platex. Ȋn acelaşi timp, măştile de protecţie de unică folosinţă nu sunt o soluţie sustenabilă pe termen lung şi produc deşeuri periculoase. Modelul Platex Classic este şi mai accesibil, la 22 de lei bucata.

După fiecare utilizare, măştile Platex trebuie spălate şi călcate.

Măştile reutilizabile Platex sunt produse ȋn Uniunea Europeană, ȋntr-o fabrică de textile din Bulgaria şi sunt disponibile pe piaţa din România din 25 mai, exclusiv online, pe site-ul www.wellmade.ro. Companiile beneficiază de preţuri dedicate şi pot opta pentru personalizarea produselor.

******************************************************************************

Platex este un producător de textile din Bulgaria, cu o experienţă de 75 de ani ȋn piaţă şi o tradiţie de patru generaţii. Materialele folosite de către companie sunt 100% naturale, de cea mai bună calitate, iar produsul final oferă utilizatorului confortul si siguranţa de care are nevoie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.