Vara este aproape de sfârşit, toamna îşi va intra în curând în drepturi, iar temperaturile ridicate vor fi înlocuite de unele scăzute. Schimbarea anotimpurilor ne obligă şi pe noi să facem modificări în activităţile noastre zilnice. În primul rând, garderoba va suferi prima modificări. Treptat, hainele uşoare de vară, pantalonii scurţi vor fi înlocuite de o îmbrăcăminte mai groasă, de hanorace şi de geci. În al doilea rând, mijloacele pe care le folosim pentru a ne deplasa se vor schimba şi ele treptat. Vremea ne va obliga să renunţăm la bicicletă, trotinetă, uneori chiar şi la plimbări şi să ne întoarcem la maşina care ne oferă confort atunci când precipitaţiile şi temperaturile scăzute îşi fac simţită prezenţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

                       Pregăteşte-ţi maşina pentru sezonul rece

Chiar dacă ai ales ca în timpul verii să te foloseşti mai mult de bicicletă sau trotinetă sau să mergi pe jos pentru a îmbina utilul cu plăcutul, dar şi dacă ai folosit maşina, odată cu trecerea de la un sezon la altul trebuie să faci anumite modificări pentru siguranţa şi confortul tău de la volan. Maşina nu este doar un bun de care ne folosim pentru a ne face mai uşoare sarcinile zilnice, ci şi o responsabilitate deoarece modul în care o îngrijim şi o folosim este important pentru a ne asigura că atât noi, cât şi ceilalţi participanţi la trafic sunt în siguranţă.

1.     Începe să foloseşti antigel

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Poate că vara ai folosit, pentru răcirea motorului, chiar dacă nu este indicat, numai apă. Odată cu venirea anotimpului rece este esenţial pentru sănătatea motorului tău să foloseşti antigel. Acest lichid are un rol important reprezentat de oprirea îngheţării apei în condiţii de vreme rece.

2.     Schimbă cauciucurile

Cauciucurile sunt concepute în aşa fel încât să ofere siguranţă maximă în timpul deplasării în funcţie de specificul anotimpurilor. Chiar şi atunci când foloseşti anvelope all season, trebuie să fii atent la gradul de uzură a acestora, deoarece folosirea constantă a cauciucurilor, în orice anotimp şi pe orice tip de vreme, duce la o deteriorare mai rapidă a acestora. Dacă ai avut cauciucuri de vară, atunci schimbarea acestora este importantă odată cu venirea frigului. Starea anvelopelor este esenţială pentru deplasarea în siguranţă, pentru stabilitatea maşinii pe şosele şi pentru o frânare eficientă când situaţia o impune. Perioada aceasta dintre sezoane este esenţială pentru a căuta anvelope online pe Anvelope-oferte.ro.

3.     Revizie

Chiar dacă ai folosit sau nu maşina pe timpul verii, este important să o duci la un service pentru o verificare. Mecanicii îţi vor spune dacă sunt piese sau consumabile care necesită să fie schimbate. Este important să respecţi termenul pentru revizii şi schimburi care trebuie realizate pentru a te asigura că maşina va funcţiona în condiţii optime atunci când va fi folosită pe drumuri de tine sau de membri ai familiei tale.

Aşadar, la trecerea dintre sezoane e important să faci o verificare maşinii pentru a te asigura că totul funcţionează aşa cum trebuie şi, dacă situaţia o impune, să faci schimbările necesare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.