În contextul actual, cu isteria noului coronavirus, toată lumea se întreabă ce poate fi făcut mai întâi de toate pentru a preveni îmbolnăvirea de orice fel. O banală răceală, o viroză de sezon poate contribui, într-un anumit context clinic, la agravări. Pe fondul bolilor cronice desigur, riscurile sunt cu atât mai mari. Vorbim despre igienă maximă, despre nevoia de a menţine stricte regulile acestea, dar şi de metode de prevenţie pentru ca organismul să fie unul puternic în faţa oricărui virus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poate că nu vom reuşi să nu ne ȋmbolnăvim, însă putem trece mai uşor peste astfel de etape, dat fiind că imunitatea organismului este cea de care depinde modul în care vom resimţi o boală.  Una din abordări poate fi legată de unele produse naturiste cum ar fi diverse siropuri naturale.

Din esenţele naturii, vigoare şi beneficii pentru un organism ce se reface mai rapid

Pentru perioadele de covalescenţă, perioade în care organismul resimte oboseală, astenie, un sirop de muguri de pin  ar putea fi de mare folos. Eficient şi benefic inclusiv pentru copii, are acţiune asupra sistemului respirator şi a tractului urinar, contribuind la refacerea organismului. Ingredientul activ este extractul de muguri de pin, dar şi mierea de albine.

Pentru cei încercaţi de viroze respiratorii, siropurile pe bază de propolis şi/sau miere de albine sunt indicate. Acestea ajută sistemul respirator şi au indicaţii atât pentru cazurile de tuse seacă, cât şi productivă, fluidificând secreţiile şi ajutând la eliminarea acestora şi curăţarea tractului. De asemenea, siropurile cu patlagină ar putea fi de mare folos.

Echinacea în schimb are indicaţii privind sporirea imunităţii. La Manicos spre exemplu găsim un astfel de sirop. Este recunoscut în mod special pentru faptul că poate stimula imunitatea, menţinând organismul activ, energic şi tonifiat. Nu doar că susţine capacitatea de autoapărare, însă în cazul celor care experimentează deja o boală, traversează o perioadă de convalescenţă şi refacere, un astfel de sirop este eficient de asemenea.

Din aceeaşi clasă de produse naturiste eficiente pentru imunitate pot fi şi siropurile cu extract natural pe bază de afine, miere de albine, ghimbir sau lemn dulce. Acestea se regăsesc ca ingrediente parte din reţetele produselor semnate Manicos. Disponibile în magazinul online, pot fi comandate din cadrul paginii, unde sunt detaliate reţetele şi recomandate dozele de administrare.

Cât de eficiente sunt suplimentele alimentare cu extract natural şi vegetal?

Această controversă este îndelungă. Din momentul în care un virus pătrunde în organism, efectele pe care le produce pot fi cel mult combătute simptomatic, însă eliminarea acestuia va fi una naturală. Nu există un remediu natural concret pentru un virus dar este stiut ca Echinacea imbunatateste raspunsul imun al organismului, propolisul are activitate pe multe tipuri de bacterii si virusuri iar aportul de vitamine dintr-un sirop de fructe ajuta organismul sa lupte mai eficient. Se poate spune in mod sigur că organismul sănătos, imunitatea bună, un mod de viaţă echilibrat înseamnă mai multe şanse ca o afecţiune de tip virală să fie mai uşor gestionată.

Acum mai mult ca oricând este recomandat un stil de viaţă echilibrat, iar dacă din alimentaţie nu pot fi asigurate organismului tot complexul de vitamine şi minerale, suplimentele rămân o alegere bună. Iar avertismentul pe care frecvent îl observăm înscris pe produse, despre faptul că suplimentele nu pot înlocui dieta echilibrată, este unul cât se poate de relevant despre ce înseamnă de fapt acţiunea acestor produse.

Bombardaţi de un nivel îngrijorător de poluare, consumatori de chimicale în forma produselor cosmetice şi de îngrijire, hrăniţi de alimente sărace în conţinut mineralizant şi vitaminizant, ce putem face este să încercăm alternative ale produselor atât de necesare. Oricând, cele cu extract natural şi vegetal pot fi recomandate. Au mai puţine contraindicaţii, ca drept dovadă sunt indicate şi pentru copii – de regulă de peste 3 ani.

Despre Manicos

Cunoscut producător de cosmetice, produse de îngrijire, suplimente, chiar şi săpunuri naturale, Manicos este manifestul pentru puterea extractelor naturale şi vegetale. Deţine gama Verre de nature 98% natural şi Verre de nature 98% Vegetal. Siropurile din extracte de plante şi fructe, uleiurile presate la rece sunt câteva din produsele propuse, ce aduc în atenţia noastră puterea şi eficienţa extractelor naturale în îngrijirea corporală, intern şi extern.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.