Decoratiunile interioare sunt elemente care nu ar trebui sa lipseasca din casa nimanui. O casa in care lipsesc obiectele decorative este un spatiu anost, trist, impersonal. Gama de obiecte specifica design-ului interior este una foarte mare si este destul de simplu sa optezi pentru elemente care sa rezoneze cu stilul tau si care sa completeze decorul casei tale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din frica de a nu da gres, multi oameni tind sa aleaga calea cea mai sigura atunci cand vine vorba de decorarea propriului camin. Rezultatul nu ajunge sa fie, neaparat, unul dezastros sau gresit, insa reflecta o imagine lipsita de personalitate si de substanta. Nu exista o formula sigura a perfectiunii, dar este indicat, mai degraba, sa fii indraznet si sa realizezi un spatiu care combina stiluri, texturi si finisaje, ce pot aduce viata in locuinta ta.

O alta menire a decoratiunilor este aceea de a aduce „frumosul”, intocmai cum o face si arta. Armonia conferita unui ambient sustinut de cateva elemente, care in aparenta pot parea neinsemnate, precum un ghiveci, o vaza cu flori, un tablou sau o perna decorativa, reuseste sa aduca o liniste interioara surprinzator de puternica.

Nu exista litera de lege cu privire la locul sau pozitia in care se foloseste un anumit obiect decorativ. Principalele recomandari se refera la importanta unor alegeri bazate pe preferinte personale, pe standarde calitative inalte si la modul in care se adapteaza si potrivesc cu incaperea sau zona in care le vei aseza. Decoratiunile interioare sunt menite sa puna in valoare camera in care se afla, indiferent ca este vorba de living, dormitor, camera copiilor, bucatarie, hol sau baie.

Reprezentantii magazinului online DecoDepot ne dezvaluie adevaratul rol al unor obiecte decorative, care ar trebui sa se afle in locuinta ta, atat din punct de vedere estetic, cat si functional.

Lampile si corpurile de iluminat

Orice specialist este de acord si poate sa confirme faptul ca amenajarea unei locuinte va porni de fiecare data de la finisaje si corpuri de iluminat. Lampile si importanta lor cu privire la imaginea din casa este unul dublu, fiind elemente de decor in sine, dar si obiecte cu rol practic.

Ele pot oferi o nota armonioasa cu restul incaperii, motiv pentru care rolul lor trebuie valorificat intr-o masura cat mai mare si cu foarte multa atentie, in asa fel incat acestea sa reuseasca sa imbunatateasca imaginea unei camere cu o investitie minima. Un asemenea corp de iluminat se va incadra in decorul unei camere chiar si atunci cand ea este intr-un alt stil, comparativ cu restul elementelor de design, simetria fiind o buna solutie, in vederea evidentierii lampii si a rolului ei.

In spatiile de mici dimensiuni, lampa poate sa fie singurul obiect decorativ, iar in dormitor este indicata o lumina calda, diafana si odihnitoare. Importanta lor este vizibila in personalizarea fiecarei camere, intrucat regula spune ca fiecare spatiu trebuie luminat, astfel incat sa aiba propria identitate.

Ceasurile decorative

Cu toate ca rolul initial al ceasurilor era acela de a indica timpul, acest accesoriu a evoluat in timp si este ales astazi nu doar pentru caracterul sau functional, ci si pentru abilitatea de a imbunatati interiorul unei incaperi. Fie ca te afli in cautarea unui ceas de perete cu ornamente deosebite, fie ca optezi pentru un ceas destinat peretelui din birou, in cadrul magazinului decodepot.ro vei intalni modele care intrunesc cerintele functionale si de design pe care le prezinti.

Pernele decorative

Rareori mai observi vreun living sau un dormitor din care sa lipseasca pernutele decorative. Acestea au devenit niste elemente cheie in accesorizarea unei canapele, a unui fotoliu sau pat, fiind genul de accesorii care pot inveseli orice locuinta. Culorile, formele si texturile diverse fac din simplele perne decorative adevarate artificii estetice ideale oricarui tip de amenajare interioara. Sunt ideale pentru realizarea unui ambient confortabil, degajand acel sentiment placut de acasa.

Lumanarile parfumate

Lumanarile parfumate sunt foarte populare in categoria de decoratiuni pentru locuinta. Aceste ornamente creaza un aer primavaratic, atat prin imaginea lor florala, cat si prin mireasma imbietoare si proaspata.

Lumanarile parfumate nu imprastie doar o aroma atragatoare, ci reusesc chiar sa schimbe si design-ul interior, conferind un look elegant, sofisticat si relaxant, in plus ele constituie accesoriul perfect pentru o baie relaxanta cu spuma. Un alt lucru pe care lumanarile parfumate reusesc sa il faca este sa reinvie amintirile - exista multe arome care ne amintesc de casa, vacante sau de persoane dragi, iar aceste amintiri devin mult mai puternice atunci cand simti un parfum cunoscut.

Estetica si armonia dintr-un spatiu interior sunt definite cel mai bine de prezenta unor obiecte decorative menite sa confere o nota de personalitate. DecoDepot pune un mare accent pe eleganta si rafinamentul design-ului interior, astfel ca pune la dispozite colectii impresionante de obiecte de decor in toate stilurile sub varii modele. Acestea se remarca prin bun gust, simplitate si abilitatea de a se incadra magistral in orice amenajare sau decor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.