Când vine vorba despre stilul vestimentar, asortarea hainelor reprezintă un factor important care asigură aspectul plăcut al ţinutei. Elementele vestimentare bine asortate îţi pot evidenţia trăsăturile în timp ce îţi completează întregul aspect. De exemplu, modul în care îţi alegi culorile hainelor poate avea un impact semnificativ în viaţa ta profesională, deoarece asortarea anumitor culori în conformitate cu mediul sau evenimentul denotă respect şi adaptabilitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai mult decât atât, nuanţele şi potrivirea acestora îţi pot influenţa modul în care te simţi, deoarece culorile au capacitatea de a influenţa stările de spirit şi emoţiile. Prin alegerea culorilor potrivite, poţi să îţi echilibrezi sau să îţi amplifici starea de spirit, având un impact pozitiv asupra ta şi a celor din jur.

Pentru că nu doar modelul hainei defineşte stilul, ci şi potrivirea culorilor, descoperă în continuare câteva sfaturi utile despre asortarea acestora:

Împărţirea şi combinarea culorilor

Există culori primare: roşu, galben şi albastru, culori secundare: verde, violet şi portocaliu, nuanţele galben-portocaliu, roşu-portocaliu, roşu-violet, albastru-violet, albastru-verde şi galben-verde şi nonculorile: negru, alb şi gri. Primul pas în ceea ce priveşte asortarea este să alegi o culoare primară şi să o potriveşti cu nuanţele ei mai închise sau mai deschise. Dacă nu te simţi comod în a renunţa la negru, alb, gri sau maro, poţi să începi să asortezi o nonculoare cu una din culorile primare, de exemplu, o pereche de pantaloni negri cu o cămaşă albastră. Pentru un plus de stil poţi alege blugii de dama cu push-up slim fit, care combină albastrul cu negrul, cu maroul sau cu albul într-un mod original. Pe foggi.ro poţi descoperi combinaţiile de nuanţe care ţi se potrivesc. Blugii sunt un element vestimentar care au rămas la modă, aceştia fiind nelipsiţi din garderoba oamenilor, indiferent de vârstă. Orice culoare neutră se potriveşte de minune cu albastrul.

În ceea ce priveşte culoarea verde, aceasta se potriveşte cu nuanţe de roşu, galben sau portocaliu, iar în combinaţie cu o nuanţă neutră, albul sau bejul se asortează perfect cu verdele. Movul se potriveşte cu nuanţele de albastru sau galben. Maroul se poate purta împreună cu roşu sau roz, iar roşul se mai potriveşte şi cu nuanţe de violet sau portocaliu. Roşul se asortează într-un mod natural şi cu celelalte culori primare.

Influenţa părului şi a anotimpului

Asortarea culorilor poate varia în funcţie de anotimp. Culorile deschise şi pastelate sunt mai des purtate primăvara şi vara, în timp ce culorile închise sunt alegerea pentru anotimpurile reci. În ceea ce priveşte nuanţa părului, persoanelor cu părul blond li se potrivesc culorile calde şi deschise precum: portocaliu, galben, crem, nuanţele de gri şi, de asemenea, albul. Pentru persoanele cu păr brunet culorile precum albastrul regal, verdele smarald sau movul sunt cele ce vor reuşi să le evidenţieze trăsăturile, iar pentru persoanele cu păr roşcat culori precum verde, nuanţe de crem sau maro pot fi alegerea potrivită. Nonculorile alb şi negru se potrivesc oricărui tip de păr.

În concluzie, asortarea culorilor îţi poate influenţa pozitiv stilul, iar cunoaşterea modalităţilor prin care poţi potrivi într-un mod armonios două sau trei nuanţe îţi va transforma complet apariţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.